Evenimentul Zilei > International > Imigranții din Belgia fac greva foamei. Și-au cusut buzele în semn de protest. Ultima masă au servit-o în urmă cu aproximativ două luni. FOTO
Imigranții din Belgia fac greva foamei. Și-au cusut buzele în semn de protest. Ultima masă au servit-o în urmă cu aproximativ două luni. FOTO

Imigranții din Belgia fac greva foamei. Și-au cusut buzele în semn de protest. Ultima masă au servit-o în urmă cu aproximativ două luni. FOTO

Deși există imigranți care își doresc să ducă o viață normală și să-și plătească taxele la stat, autoritățile belgiene au refuzat, inițial, să le pună la dispoziție condiții de muncă. În urma protestelor imigranților din Bruxelles, oficialii și-au arătat disponibilitatea de a găsi soluții pentru a le asigura condiții vitale de trai.

Imigranții din Belgia fac foamea. Patru bărbați și-au cusut buzele în semn de protest față de autoritățile din Bruxelles, care nu le pun la dispoziție imigranților locuri de muncă sau servicii sociale pentru a ieși din crizele în care se află.

Imigranții din Belgia nu au ce mânca. „Dormim ca șobolanii”

Mai bine de 400 de imigranți sunt reținuți în două universități din Belgia și într-o biserică din centrul Bruxelles-ului. Aceștia au mâncat o masă serioasă, ultima dată, pe 23 mai și sunt foarte slăbiți.

Mulți dintre imigranții din capitala Belgiei sunt din Asia de Sud sau din Africa de Nord, însă locuiesc în statul belgian de mai mulți ani, unii chiar de zece ani de zile. Viețile lor însă, au luat un alt curs odată cu debutul pandemiei de coronavirus. Majoritatea imigranților și-au pierdut locurile de muncă.

„Dormim ca șobolanii”, s-a exprimat Kiran Adhikeri, un imigrant din Nepal, care a lucrat ca bucătar până la începutul pandemiei de coronavirus. „Mă doare capul, mă roade stomacul, simt durere în tot trupul. Implor (autoritățile belgiene – n.r.) – dați-ne, vă rugăm, un loc de muncă. Vreau să-mi plătesc taxele, vreau să-mi cresc copilul aici, într-un oraș modern”, a spus imigrantul jurnaliștilor Reuters.

Și-au cusut buzele ca să facă greva foamei

Presa internațională notează că majoritatea imigranților arătau foarte slăbiți. Unii dintre ei au decis să facă greva foamei. Patru bărbați și-au cusut buzele, cu ajutorul unor angajați din Sănătate, care au supravegheat procesul, pentru a sugera autorităților că nu mai au niciun cuvânt de spus în fața unor astfel de circumstanțe.

Sammy Mahdi, reprezentant al departamentului care se ocupă de solicitanți de azil și de migranți, a transmis Reuters că oficialii belgieni sunt hotărâți și nu vor negocia statutul celor 150.000 de migranți, adică nu le vor oferi acte oficiale pentru a locui în Belgia.

În schimb, Guvernul și-a arătat disponibilitatea de a-i ajuta în situația dificilă pe care o traversează, pe fondul pandemiei de coronavirus. „Sunt reguli și regulamente… fie că este vorba despre educație, fie că este vorba de locuri de luncă, de valuri de migrație, în toate aceste situații există politici care trebuie respectate”, a transmis oficialul.

„Toate au un preț, iar viața umană este mult prea importantă pentru a o pune la bătaie în astfel de situații. Sunt deja destui oameni internați în spitale. Tocmai de aceea încerc să conving asociațiile caritabile și organizațiile non-guvernamentale să nu dea speranțe false atunci când vor să ajute un individ”, a mai adăugat Mahdi.

Europa a fost prinsă pe picior greșit în anul 2015, când mai mult de un milion de migranți au suprasolicitat sistemul de sănătate, asistență socială și securitate a statelor. Atunci, Uniunea Europeană a propus statelor membre să implementeze noi reguli privind mișcările migratorii, iar majoritatea liderilor europeni au preferat să înăsprească legile decât să primească noi solicitanți de azil și imigranți în țările lor.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: