Evenimentul Zilei > Actualitate > Doi IMIGRANȚI au VIOLAT și OMORÂT o adolescentă de 14 ani din Republica Moldova. ALERTĂ MAXIMĂ în Germania! SCRISOARE către Merkel!
Doi IMIGRANȚI au VIOLAT și OMORÂT o adolescentă de 14 ani din Republica Moldova. ALERTĂ MAXIMĂ în Germania! SCRISOARE către Merkel!

Doi IMIGRANȚI au VIOLAT și OMORÂT o adolescentă de 14 ani din Republica Moldova. ALERTĂ MAXIMĂ în Germania! SCRISOARE către Merkel!

Polițiștii din Germania au emis un mandat internațional de arestare pe numele unui imigrant irakian, care a devenit principalul suspect în cazul violării și uciderii unei fete de doar 14 ani în partea de vest a țării. Un al doilea suspect, un cetățean turc în vârstă de 35 de ani, a fost deja reținut de polițiști.

Suspectul irakian, Ali Bashar, în vârstă de 20 de ani, era deja cunoscut poliției din Germania de Vest. Imigrantul ar fi părăsit țara la 2 iunie, plecând în statul său natal, via Istanbul, informează CNN, citând poliția locală.

Susanna Maria Feldman, victima în vârstă de doar 14 ani, a fost raportată drept dispărută din data de 23 mai, de mama sa, după ce adolescenta plecase în oraș cu prietenii în seara precedentă și nu se mai întorsese. Inițial, forțele de ordine nu au crezut că este vorba despre o infracțiune la mijloc, deoarece fata obișnuia să dispară.

Bashar a ajuns să fie suspectat, după ce un refugiat în vârstă de 14 ani le-a spus polițiștilor, duminică, despre fapta comisă de irakian. Între timp, imigrantul și familia sa părăsiseră deja țara, cu acte pe care polițiștii de frontieră nu au reușit să le identifice drept suspecte. Numele de pe biletele de avion nu se potrivesc cu cele pe care oficialii germani le cunosc, mai scrie sursa citată.

Mama victimei, Diana Feldman, originară din Bălți, Republica Moldova, conform paginii ei de pe rețeaua de socializare Facebook, s-a folosit de mijloace online pentru a cere oricui care deține informații despre dispariția fiicei ei să nu ezite să le comunice. La 1 iunie, mama îndurerată i-a transmis o scrisoare cancelarului german Angela Merkel pentru a o implora să o ajute.

Partidul de extremă dreaptă AfD a folosit acest caz pentru a o critica, din nou, pe Merkel, pentru politica ei, care le-a permis celor peste un milion de imigranți și refugiați care se află acum în Germania să pătrundă în țară, în anul 2015.