Evenimentul Zilei > Actualitate > Îmbulzeală la ieșirea din Grecia după anunțarea restricțiilor. Sute de români se întorc acasă: „Nu a luat nimeni legătura cu noi”
Îmbulzeală la ieșirea din Grecia după anunțarea restricțiilor. Sute de români se întorc acasă: „Nu a luat nimeni legătura cu noi”

Îmbulzeală la ieșirea din Grecia după anunțarea restricțiilor. Sute de români se întorc acasă: „Nu a luat nimeni legătura cu noi”

Sute de români se află blocați de mai bine de două ore la ieșirea din Grecia spre Bulgaria, la vama Makaza. Cetățenii se întorc din concedii, ca urmare a modificării situației epidemiologice din Grecia, care ar impune românilor să se izoleze la intrarea în țară.

Sute de români așteaptă să treacă granița din Grecia spre Bulgaria pentru a se reîntoarce acasă. O parte dintre ei și-au încheiat concediile, însă mai mulți dintre români au decis să se întoarcă în țară ca urmare a faptului că Grecia a intrat în zona galbenă, ceea ce presupune carantinarea tuturor cetățenilor care se întorc din teritoriul amintit în România.

Pandemia COVID-19 a dat concediile românilor peste cap

Pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile românilor care sperau să aibă parte de concedii liniștite în această vară. Grecia, una dintre destinațiile favorite ale cetățenilor, va intra, în noaptea de sâmbătă, pe lista țărilor din zona galbenă de risc epidemiologic, ca urmare a răspândirii cazurilor COVID-19.

Mulți dintre români s-au deplasat în Grecia pe când aceasta se afla în scenariul verde, însă pentru a evita izolarea, au hotărât să se reîntoarcă acasă în timp util.

Pentru românii care se întorc în țară începând de duminică, 18 iulie, se impune carantina. Persoanele neimunizate cu ser anti-COVID-19 trebuie să-și facă un nou test de depistare a virusului.

Amintim că persoanele care sunt vaccinate împotriva coronavirusului și prezintă dovada în acest sens nu mai trebuie să se carantineze. Nici cei care au trecut prin boală sau prezintă un test negativ nu trebuie să se izoleze.

Românii așteaptă în vamă de două ore. Nu au apă și nici combustibil suficient

O româncă aflată la vama Makaza a relatat presei că sunt cetățeni care așteaptă de mai bine de două ore pentru a ieși din Grecia. O parte dintre aceștia au încheiat concediile, însă un mare număr de români se întorc în țară pentru a evita carantina.

„În momentul de față de stă în continuare la coadă, cam 2,5 km, și tranzitul durează cam 2 ore, 2 ore și jumătate până se ajunge la punctul de verificare a documentelor. Acolo se verifică foarte ușor și se tranzitează repede, doar că durează foarte mult să ajungi acolo. Sunt prea multe mașini.

Noi am avut destul combustibil, sunt unii care își fac un pic griji, pentru că sunt 34 de grade și nu poți să stai cu motorul pornit tot timpul, pentru aer condiționat”, a povestit Diana la Digi24, subliniind că printre turiști se află și copii.

Întrebată dacă a intervenit cineva la nivel oficial pentru a lămuri situația, românca a transmis că nimeni nu a luat legătura cu ei.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: