Evenimentul Zilei > Horoscop > Imbolc, sărbătoarea luminii și a lumânărilor. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR
Imbolc, sărbătoarea luminii și a lumânărilor. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Imbolc, sărbătoarea luminii și a lumânărilor. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Imbolc, sărbătoarea luminii și a lumânărilor. S-ar spune, după aspectele din caselor solare, că te gândeşti, în acest weekend, să schimbi ceva din viaţa ta. Oricum a trecut mult timp de la ultima schimbare şi poate, noul te avantajează!

Lupul Șchiop

Tot aşa poţi să vezi cu ochii minţii, cu sufletul şi inima, obiceiurile, tradiţiile, folclorul şi să „vezi” clar şi luminos suprapunerea în timp, dar în acelaşi spaţiu, a cel puţin trei calendare ale poporului român, urmaşul geto-dacilor.

Cele trei fetiţe, „trisfetiţele” – un motiv ce provine, probabil, din matriarhat, din paleolitic. Peste denumirea veche s-a suprapus, intenționat, termenul slavon creștin tri sfetite, trei sfinți, trei ierarhi. Pentru că, dragii moșului, creștinismul a fost impus prin părțilea acestea de slavi, pe calea dură.

Unii autori, savanţii greci în special, cred că este vorba despre cele trei Moire, zeiţele destinului omului. Alţii sunt de altă părere, dar eu vă spun ce ştiu, nimic mai mult!

Apoi, sfârşitul neoliticului îl aduce pe cumătrul lup, strămoşul triburilor de aici, cartea de vizită a dacilor. Ei erau lupii!

Lupul Şchiop. Iubit, respectat, temut şi în acelaşi timp urât. O gamă largă de sentimente, depinde – dacă „te simţeai, sau nu, cu musca pe căciulă”!

Apoi apar cei trei sfinţi, cu o sfadă a fanilor lor. Şi Maica Domnului care nu a socotit bine zilele şi plecă la Templu cu Pruncul în braţe pentru Înfăţişare. Apoi, realizând greşeala, se întoarce din drum.

Rar sunt, în cursul anului, o aglomeraţie aşa de mare de simboluri. De ce oare?

Omul istoric era în strânsă legătură cu fenomenle naturale şi un fin şi permanent observator al cerului. El a înregistrat că în această perioadă depresivă a anului, stelele care nu clipesc şi despre care se spunea că sunt ochii zeilor, sau chiar ei, zeii, ei bine, planetele se strâng, se aglomerează pe cer.

PAGINA ANTERIOARA CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE