Evenimentul Zilei > International > IMBECILITATEA Occidentului: Plătește teroriștii pentru a pune BOMBE! Jihadiștii ISIS francezi și belgieni și-au FINANȚAT atacurile din ajutoarele de ȘOMAJ
IMBECILITATEA Occidentului: Plătește teroriștii pentru a pune BOMBE! Jihadiștii ISIS francezi și belgieni și-au FINANȚAT atacurile din ajutoarele de ȘOMAJ

IMBECILITATEA Occidentului: Plătește teroriștii pentru a pune BOMBE! Jihadiștii ISIS francezi și belgieni și-au FINANȚAT atacurile din ajutoarele de ȘOMAJ

Inspectorii financiari belgieni, care făceau cercetări pentru a descoperi sursele de finanțare ale teroriștilor, au făcut o descoperire colosală: unii dintre jihadiști încă primeau indemnizații sociale cu puțin timp înainte de a declanșa atacurile.

Cel puțin cinci militanți ISIS, responsabili pentru atentatele de la Paris și Bruxelles, și-au finanțat în parte actele teroriste din sumele generoase pe care le primeau de la sistemul socialist, care atrage ca muștele imigranții din lumea întreagă. În total, cei cinci au primit cel puțin 50.000 de euro, dezvăluie Wall Street Journal.

Cu trei săptămâni înainte de atacurile concertate de la Paris, din 13 noiembrie 2015, Salah Abdeslam încă primea ajutoare sociale. În total, el a încasat 19.000 de euro. În perioada respectivă, el era director și co-proprietar al unui bar, ceea ce înseamnă că nu ar fi trebuit să primească ajutoare sociale.

Mulți dintre musulmanii care făceau parte din celula „conservă” de la Verviers (unde, după atacul de la Paris, poliția a descoperit explozibili, arme și uniforme de poliție), neutralizată cu o lună în urmă, era în aceeași situație.

Tom Keatinge, directorul al centrului de studii privind criminalitatea financiară, de la Institutul Regal de Securitate de la Londra, a declarat pentru WSJ:

„Am descoperit că sistemul de ajutoare sociale este vunerabil la abuzuri, iar teroriștii îl folosesc pentru a se finanța.”

Philippe de Koster, directorul celulei belgiene de informații financiare, a declarat că funcționarii au nevoie de o mai bună coordonare, pentru a evita ca indemnizațiile să fie vărsate către niște „persoane suspectate de finanțarea activităților teroriste”.

Însă aceasta ar implica o schimbare a legislației, și nu este foarte sigur că autoritățile au curajul să o facă.

Koster, a cărui echipă investighează aspectele financiare ale atentatelor de la Paris și Bruxelles, a afirmat că nu se poate spune cu certitudine dacă banii de șomaj au folosit direct la finanțarea operațiunilor teroriste, de vreme ce banii sunt prin definiție fluizi, dar este sigur că „ajutoarele sociale le-au asigurat un nivel de viață și un sprijin necesar activităților lor teroriste”.


Sarcina inspectorilor este îngreunată din cauza faptului că este vorba de sume relativ mici. Experții în securitate estimează că atentatul de la Paris a costat mai puțin de 30.000 de euro, iar cel de la Bruxelles, sub 3000 de euro.

Imigrantul tunisian care a comis masacrul de la Nisa, pe 14 iulie, a plătit 1600 de euro pentru închirierea camionului cu care a ucis 85 de persoane.

Anchetatorii au descoperit că printre sursele de finanțare a terorismului se află credite de studii, escrocherii cu asigurări și furturi.

Un document al ISIS din 2015 era chiar intitulat: „Cum să supraviețuiești în Europa: ghidul mujahedinului”. În capitolul intitulat „Idei pentru a obține bani cu ușurință”, manualul recomandă: „Dacă puteți obține ajutoare guvernamentale, faceți-o”.

În Belgia, 15 musulmani care au plecat în Siria să facă Jihadul, au primit ajutoare de șomaj la revenirea în țară. Cinci dintre ei, cărora li s-a putut dovedi prezența în Siria, au fost șterși de pe lista de ajutoare, însă celorlalți nu li se poate face nimic.

După atentatele din martie din Belgia, verificările mai aprofundate ale inspectorilor au dus la descoperirea faptului că 14 teroriști care se află în închisoare primesc în continuare ajutor de șomaj.

Fred Cauderlier, purtător de cuvânt al premierului belgian, a declarat că legea s-a schimbat după atentatele de la Paris și interzice orice ajutoare sociale pentru juhadiștii deținuți.

Când Khalid Al-Bakhraoui a ieșit din închisoare, a primit alocații de reintegrare socială, care i-au permis să trăiască până când s-a detonat la metroul din Bruxelles, în stația Maelbeck, în martie.

Al-Bakhraoui primea încă ajutor de șomaj la începutul lui 2014, după ce fusese de mai multe ori închis pentru furt. În total, el a primit 25.000 de euro din indemnizații de șomaj și alte ajutoare.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: