Despre Kim Jong-un s-au lansat multe speculații cu privire la sănătatea sa, iar noile fotografii cu el sugerează că a slăbit.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un pare să fi slăbit după ani de creștere destul de substanțială în greutate, potrivit observatorilor din Coreea de Nord și unei analize NK News a mass-mediei de stat.

NK News, care a analizat fotografiile lui Kim de la o întâlnire cu partidul de guvernământ la sfârșitul săptămânii trecute – prima sa apariție publică după o lună – a declarat că pare să fi pierdut o „cantitate semnificativă din greutate”.

Marți, site-ul web din Seul a publicat imagini mărite sugerând că dictatorul Kim, despre care se crede că are 37 de ani, a strâns cureaua ceasului său preferat, în valoare de 12.000 de dolari (foto mai jos)

Liderul nord-coreean Kim Jong Un la o întâlnire cu înalți oficiali ai Comitetului central al Partidului Muncitorilor din Coreea (WPK) și Comitetelor provinciale de partid din Pyongyang, Coreea de Nord, în această fotografie nedatată publicată în 8 iunie 2021 de Coreea de Nord Coreeană de Știri Agenție (KCNA)

Fotografiile par să arate că încheietura mâinii stângi este considerabil mai subțire decât în ​​imagini similare realizate în noiembrie 2020 și martie anul acesta.

Kim avea anul trecut 140 de kg

Serviciul național de informații din Coreea de Sud le-a declarat parlamentarilor anul trecut că este de părere că liderul cântărea 140 kg şi că punea în medie 6-7 kg pe an de la venirea la putere la sfârșitul anului 2011, a spus NK News.

Din raportul site-ului nu era clar dacă aspectul modificat al lui Kim era rezultatul unei boli sau al unei decizii conștiente de a pierde în greutate. Un analist a declarat pentru NK News că este posibil ca liderul să fi decis să slăbească pentru a-și îmbunătăți sănătatea.

 

Sănătatea lui Kim este o sursă frecventă de speculații

Agenția de spionaj din Coreea de Sud a susținut că a suferit o intervenție chirurgicală pentru a i se scoate un chist, motiv pentru care a dispărut din viaţa publică. O altp absență de trei săptămâni a avut loc în primăvara anului trecut care a stârnit zvonuri că ar fi căzut grav bolnav după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale la inimă, unele rapoarte sugerând că a murit.

O teorie mai plauzibilă – că pur și simplu se izolase cu familia lui ca măsură de precauție în timpul pandemiei – a apărut după reapariția lui Kim, aparent în stare bună de sănătate, scrie theguardian.