Evenimentul Zilei > Actualitate > IMAGINILE unui DEZASTRU iminent. Ce se întâmplă în centrul MOSCOVEI | Galerie Foto
IMAGINILE unui DEZASTRU iminent. Ce se întâmplă în centrul MOSCOVEI | Galerie Foto

IMAGINILE unui DEZASTRU iminent. Ce se întâmplă în centrul MOSCOVEI | Galerie Foto

Rusia se confrunta, de anul trecut, cu o situație economică nu tocmai îmbucurătoare, deprecierea constantă a monedei naționale a dus la falimentarea unui număr ridicat de operatori economici, de la tour operatori din domeniul turismului cu decenii de activitate în spate și până la micii comercianți.

Cea mai recentă dovadă a declinului economiei Rusiei, negat cu mare vehemență de către autoritățile de la Kremlin, o reprezintă numeroasele anunțuri de închiriere/vanzare de spații comerciale din centrul Moscovei.

Potrivit informațiilor vehiculate pe rețelele de socializare din Federația Rusă, peste 800 de magazine, cafenele și baruri din centrul Moscovei și-au închis ușile de la începutul anului și până în prezent. În ceea ce privește cauzele, motivul cel mai adesea invocat o reprezintă deprecierea rublei, care valorează acum de două ori mai puțin decât în vara lui 2014.

Portalul English Russia a publicat o galerie foto cu imagini surprinse de bloggerul Ilya în centrul Moscovei, în care pot fi văzute numeroasele spații comerciale scoase spre închiriere sau vânzare.