Evenimentul Zilei > Actualitate > Imaginile serii în România! Iată cum se fură ca-n codru de la un obiectiv strategic. VIDEO
Imaginile serii în România! Iată cum se fură ca-n codru de la un obiectiv strategic. VIDEO

Imaginile serii în România! Iată cum se fură ca-n codru de la un obiectiv strategic. VIDEO

Acțiunea a fost filmată, iar polițiștii au intrat pe fir după ce s-au autosesizat.

Au fost surprinși în timp ce furau nestingheriți și fără complexe. Au pus ochii pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești, au venit cu o căruță trasă de un cal și au început să încarce materiale ziua în amiaza mare. În timp ce comiteau fapta, persoanele, de etnie romă, au fost filmate cu ajutorul unei drone care survola zona. Polițiștii s-au autosesizat după apariția imaginilor în spațiul public, iar acum îi caută pe cei care au comis furtul, pentru a-i trage la răspundere.

Furtul comis de pe șantierul Drumului Expres Craiova – Pitești a vizat o folie geotextilă, folosită în construcţia drumului, pe care hoții au în atelajul cu care se deplasaseră la fața locului. O fată, care îi însoțea pe făptași, și-a dat seama la un moment dat că deasupra locului zbura o dronă care filma. Drept răzbunare, ea a început să arate semne obscene către aparatul respectiv.

S-au pierdut în boscheți

Romii s-au suit în căruță și au fugit către un sat din apropiere și și-au pierdut urma după ce au intrat în niște boscheți.  Imaginile au fost suprinse pe Tronsonul 2, Lotul 1, al drumului expres Craiova-Piteşti, în zona localităţii Bârza.

Legat de acest drum, în luna februarie a acestui an, Lucian Bode, ministrul Transporturilor, anunța. „Suntem la a doua vizită pe acest şantier, este un obiectiv important pentru Ford, dar este un obiectiv important şi pentru România. În mai, respectiv septembrie, au fost alocaţi 15,4 milioane lei de către fostul Guvern, iar în noiembrie, decembrie noi am alocat 76,7 milioane lei pentru tronsonul 1, respectiv tronsonul 2.

Sunt evoluţii foarte bune pe tronsonul 2, în noiembrie am semnat toate ordinele de începere pe toate cele 22 de secţiuni din tronsonul 2, pe cei 40 km de autostradă şi sunt şanse foarte mari ca antreprenorul să finalizeze variantele ocolitoare de la Balş, respectiv de la Slatina, înainte de termenul stabilit, care este iunie 2021, lucru pe care”, afirma șeful de la Transporturi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: