Evenimentul Zilei > Actualitate > Imaginile DEZASTRULUI din munţii EVEREST. Video-ul care a făcut sute de mii de oameni să plângă de milă. Momentul în care s-a declanşat AVALANŞA
Imaginile DEZASTRULUI din munţii EVEREST. Video-ul care a făcut sute de mii de oameni să plângă de milă. Momentul în care s-a declanşat AVALANŞA

Imaginile DEZASTRULUI din munţii EVEREST. Video-ul care a făcut sute de mii de oameni să plângă de milă. Momentul în care s-a declanşat AVALANŞA

Cutremurul din Nepal a ucis 3.200 de persoane, printre care 30 de alpinişti, plus alte zeci de oameni sunt răniţi în urma seismului de 7,9 grade Richter.

Cutremurul din Nepal a avut ca efect producerea mai multor avalanşe pe Everest, iar o replică a cutremurului a avut loc duminică dimineaţă şi a avut ca efect producerea a trei avalanşe mici. Printre alpiniştii aflaţi pe munte în acel moment se numără şi patru romani, însă se află în afara oricărui pericol.

Dailymail.co.uk a publicat un video în care apar mai mulţi alpinişti găsiţi de către echipele de salvare. Multe persoane erau decedate , însă au fost alpinişti care au fost mai norocoşi şi au scăpat cu viaţă.

Cutremur în Nepal. "Bilanţul morţilor se ridică la 3.218, iar 6.538 de persoane au fost rănite", a declarat în această dimineaţă Rameshwor Dangal, şef al serviciului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul de Interne de la Kathmandu.

În plus, aproximativ 90 de persoane şi-au pierdut viaţa în ţări învecinate, ca India şi China, mai scriu agenţiile internaţionale de presă.

Seismul cu magnitudinea de 7,8 care a zguduit sâmbătă Nepalul este cel mai devastator din ultimii 80 de ani. El a fost urmat de numeroase replici şi a declanşat mai multe avalanşe în Munţii Everest, unde începea sezonul de alpinism şi unde 18 persoane au fost ucise.


Cutremur în Nepal. BILANŢUL morţilor: până în această dimineaţă au fost identificate peste 3.200 de victime | GALERIE FOTO

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: