Evenimentul Zilei > Actualitate > Imaginile dezastrului din Azuga! 150 de persoane au fost evacuate | VIDEO
Imaginile dezastrului din Azuga! 150 de persoane au fost evacuate | VIDEO

Imaginile dezastrului din Azuga! 150 de persoane au fost evacuate | VIDEO

Pământul a luat-o la vale, vineri seara, în Azuga, iar în urma alunecării de teren, peste 150 de persoane au fost evacuate din locuințe.

„În localitatea Azuga, pe strada Umbroasă s-a produs o alunecare de teren. Alunecarea nu a ajuns încă la locuinţe, dar preventiv în această seară vor fi evacuate 20 de familii, deoarece există posibilitatea ca alunecarea să avanseze către locuinţe. Din primele informaţii se pare că a fost afectat şi cursul pârâului Azuga”, precizează ISU Prahova.

Acum, autoritățile locale caută locuri de cazare pentru persoanele evacuate.

„La fața locul se află și domnul prefect Cristian Ionescu, alături de o echipă mixtă formată din reprezentanți ai ISU Prahova, Jandarmeriei și Apelor Române. Zona în care s-a produs alunecarea nu este cunoscută ca fiind una predispusă unor astfel de fenomene. Alunecarea a ajuns până la marginea gospodăriilor, iar pericolul avansării acesteia se menține, motiv pentru care s-a dispus evacuarea a aproximativ 150 de persoane din peste 20 de locuințe”, a transmis Prefectura Prahova. Instituția a adăugat că terenul aparține Casei Regale.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.