Evenimentul Zilei > International > Imaginile cu TERORISTUL din Ottawa, înaintea ATACULUI din Parlamentul canadian, făcute publice. Autorităţile au făcut noi dezvăluiri despre individul ÎNARMAT | GALERIE FOTO
Imaginile cu TERORISTUL din Ottawa, înaintea ATACULUI din Parlamentul canadian, făcute publice. Autorităţile au făcut noi dezvăluiri despre individul ÎNARMAT | GALERIE FOTO

Imaginile cu TERORISTUL din Ottawa, înaintea ATACULUI din Parlamentul canadian, făcute publice. Autorităţile au făcut noi dezvăluiri despre individul ÎNARMAT | GALERIE FOTO

Royal Canadian Mounted Police (RCMP) a făcut publice imaginile surprinse de camerele de supraveghere, care arată momentul în care Michael Zehaf-Bibeau se îndreaptă înarmat spre Parlamentul canadian, după ce l-a împuşcat pe soldatul care stătea de pază la Monumentul Războiului Naţional, Nathan Cirillo.

Imaginile au fost făcute publice de RCMP în cadrul unei conferinţe de presă. Ele îl arată pe teroristul convertit la islamist în momentul în care coboară din maşină, înarmat, şi se îndreaptă spre clădirea Legislativului, după ce îl ucide pe caporalul Nathan Cirillo, sub privirile înfricoşate ale unor trecători. Teroristul avea să fie împuşcat mortal ulterior.

În cadrul conferinţei de presă, RCMP a dezvăluit faptul că Michael Zehaf-Bibeau avea şi cetăţenie libaneză, tatăl acestuia, Bulgasem Zehaf, fiind cetăţean libanez, scrie Daily Mail. Autorităţile canadiene au dezminţit zvonurile potrivit cărora ar fi existat o legătură între atacul de la Parlamentul canadian şi un alt incident, petrecut luni, în care o persoană convertită la islamism a ucis în soldat.


ULTIMELE imagini cu soldatul UCIS în atacul terorist din PARLAMENTULI canadian. Caporalul a fost ÎMPUȘCAT de INDIVIDUL care a intrat apoi ÎNARMAT în clădirea LEGISLATIVULUI | GALERIE FOTO


De asemenea, autorităţile au declarat că Michael Zehaf-Bibeau nu se afla pe lista celor 90 de cetăţeni canadieni consideraţi de mare risc pentru Canada, contrar unor informaţii apărute în ziua respectivă. Investigaţiile au arătat că teroristul a ajuns în Ottawa în data de 2 octombrie, pentru a-şi face un nou paşaport. Se pare că acesta intenţiona să călătorescă în Libia, unde spera să scape pe problemele pe care le avea cu drogurile. O persoană care a stat de vorbă cu Zehaf-Bibeau la adăpostul Ottawa Mission a dezvăluit că persoanlitatea acestuia s-a schimbat complet în decurs de trei zile, motiv pentru care a crezut că s-a apucat din nou de droguri. O altă persoană a dezvăluit faptul că acvesta devensie extrem de agitat.

Autorităţile canadiene cred însă că teroristul plănuia să meargă în Siria. RCMP a făcut public faptul că 90 de persoane sunt suspectate că ar avea intenţia de a părăsi ţara pentru a se alătura teroriştilor islamişti. Michael Zehaf-Bibeau nu se afla pe această listă.

Poliţia din Canada a concluzionat joi că Michael Zehaf-Bibeau a acţionat singur.


ATACUL ARMAT din Parlamentul Canadei. Autorul e FIUL vicepreședintelui Comisiei pentru Imigranți. S-a convertit la Islamism. Prieten: "Mi-a spus că îl urmărește diavolul"

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: