Evenimentul Zilei > Actualitate > IMAGINILE care prevesteau 60 de milioane de MORŢI. Ce se întâmpla în GERMANIA NAZISTĂ până în 1939 | GALERIE FOTO
IMAGINILE care prevesteau 60 de milioane de MORŢI. Ce se întâmpla în GERMANIA NAZISTĂ până în 1939 | GALERIE FOTO

IMAGINILE care prevesteau 60 de milioane de MORŢI. Ce se întâmpla în GERMANIA NAZISTĂ până în 1939 | GALERIE FOTO

Partidul Nazist din Germania nu a fost doar o organizaţie politică, ci a reprezentat o maşinărie psihologică teribilă de propagandă.

  Armata lui Hitler a fost LOVITĂ de MOARTE. Ce s-a întâmplat cu 57.000 de PRIZONIERI germani în iulie 1944 | GALERIE FOTO 

Naziştii au avut un puternic simţ estetic şi au înţeles pe deplin efectele iconografiei şi ale brandingului. Simbolurile şi culorile nazismului au fost orchestrate cu grijă pentru a avea un impact cât mai puternic asupra germanilor şi chiar a întregii Europe. Nimic nu a fost întâmplător cu privire la simbolul nazist şi la alegerea culorilor roşu, alb şi negru.

Mai mult decât atât, afişarea vulturilor romani şi a frunzelor aurite aveau rolul de a evoca ideea de putere şi de legătură cu cel mai mare imperiu al Antichităţii europene, Imperiul Roman.

Fotograful care a surprins în culori simbolurile naziste

Un fotograf personal al lui Adolf Hitler a realizat o serie de imagini, în timp ce s-a aflat în preajma dictatorului nazist în perioada ascensiunii la putere a acestuia, dar şi după izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Hugo Jaeger a fost unul dintre puţinii fotografi care puteau realiza imagini color în acele timpuri.

După încheierea războiului, Hugo Jaeger a ascuns fotografiile într-o valiză. Atunci când s-a întâlnit cu soldaţii americani, s-a temut că va fi arestat atunci când militarii ar fi descoperit fotografiile. Cu toate acestea, când soldaţii au deschis valiza, atenţia lor a fost distrasă de o sticlă de coniac pe care au găsit-o în interior şi au împărţit-o cu Jaeger.

Acesta a îngropat, apoi, imaginile în interiorul a 12 borcane de sticlă în afara oraşului Munchen şi a vizitat locul respective de mai multe ori, în decursul a mai mulţi ani.

După 10 ani, în 1955, Jaeger a dezgropat fotografiile şi le-a depozitat într-un seif bancar. După încă zece ani, fotograful german a vândut imaginile revistei “Life”.

Aflaţi, din GALERIA FOTO de mai sus, ce imagini a surprins Hugo Jaeger înainte de izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial.


  775 de oameni UCIŞI, într-o singură fotografie. Cum arătau LUNETISTELE MORTALE ale armatei SOVIETICE | FOTO