Evenimentul Zilei > Actualitate > Imaginile care fac înconjurul lumii. Trupurile fără suflare ale copiilor migranți, găsite în nisip. FOTO
Imaginile care fac înconjurul lumii. Trupurile fără suflare ale copiilor migranți, găsite în nisip. FOTO

Imaginile care fac înconjurul lumii. Trupurile fără suflare ale copiilor migranți, găsite în nisip. FOTO

ONG-ul Proactiva Open Arms a primit câteva dintre fotografiile din interiorul Libiei și a spus că sunt ale unor oameni care au încercat să traverseze Marea Mediterană spre Europa, o cale periculoasă pentru migranți.

Imaginile cu trupurile copiilor morți şi femeilor pe o plajă au fost distribuite de o organizație caritabilă spaniolă. ONG-ul Proactiva Open Arms a primit câteva dintre imagini din interiorul Libiei și a spus că sunt ale unor oameni care au încercat să traverseze Marea Mediterană spre Europa, o cale periculoasă pentru migranți.

„Mediterana este cel mai mare cimitir din lume”

„Suntem în stare de șoc”, a declarat pentru BBC, șefa de comunicare Open Arms. „Când oamenii încearcă să fugă din Libia, nu ar trebui trimiși înapoi sau lăsați în derivă în Mediterana. Ar trebui să existe o operațiune de căutare și salvare … pentru a proteja viețile pe mare. ”

Imaginile sunt înfiorătoare, arată corpurile parțial îmbrăcate ale copiilor mici și ale unei femei, umflate și pe jumătate îngropate în nisip.

Dead children washed up on Libyan beach says charity - BBC News

Organizația caritabilă Proactiva Open Arms din Spania a făcut publice mai multe imagini cu cadavre de copii și femei. Trupurile neînsuflețite au fost găsite pe o plajă din Libia, fiind aduse de valuri.

Organizația non-guvernamentală susține că trupurile neînsuflețite ar fi ale migranților care au încercat să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa.

A Libyan fisherman passes the remains of a migrant raft in the Mediterannean

După ce a văzut imaginile, premierul italian Mario Draghi a declarat că „imaginile cu cadavre de bebeluși și copii mici aduși de valuri pe o plajă din Libia sunt inacceptabile”.

Nu este clar când au plecat victimele din Libia și ce s-a întâmplat cu nava lor. Fondatorul organizației, Oscar Campus, a publicat imaginile pe Twitter. Acolo, el a precizat că trupurile neînsuflețite ar fi rămas pe plajă timp de trei zile.

Totuși, jurnalista Nancy Porsia susține că un cunoscut de-ai săi a descoperit cadavrele, sâmbătă. Autoritățile ar fi în îngropat trupurile migranților în aceeași zi, în cimitirul Abu Qamash.

Shocking photos emerge of small children washed up on Libya beach after migrant shipwrecks

Potrivit surselor, copiii ar fi călătorit cu părinții lor pe una dintre bărcile plecate din Libia în ultimele zile. Un purtător de cuvânt al unui departament ONU pentru migrație din Italia a transmis că nu este clar când au plecat victimele din Libia și nici ce s-a întâmplat cu nava pe care s-au urcat.

„Încercăm să ajungem la originea acestui incident împreună cu colegii noștri din Libia. Există multe naufragii care nu sunt niciodată înregistrate. Nu putem exclude faptul că poate fi unul dintre acestea.”, a spus Flavio Di Giacomo.

Doar în acest an, peste 743 de migranți și-au pierdut viața încercând să ajungă în Europa. Organizația Internațională pentru Migrație din cadrul ONU, a arătat, prin cifrele publicate că în acest an au fost înregistrate, 630 de decese în zona centrală a Mării Mediterane, față de 289 de decese la nivelul întregii zone, în 2020, scrie insider.