Evenimentul Zilei > Actualitate > Imaginile care au șocat o întreagă lume. O internaută a lansat semnalul de alarmă
Imaginile care au șocat o întreagă lume. O internaută a lansat semnalul de alarmă

Imaginile care au șocat o întreagă lume. O internaută a lansat semnalul de alarmă

Imagini scandaloase cu condițiile precare în care au ajuns să trăiască animalele găzduite de Grădina Zoologică din Timișoara, au ajuns pe rețelee de socializare. Timișorenii sunt indignați și cer primăriei să ia măsuri degrabă.

”Grădina zoologică din Timișoara nu respectă condițiile de bunăstare a animalelor – acestea sunt stresate, neîngrijite, unele chiar nemâncate. O suricată șchiopătând. O pasăre nandu bolnavă, aproape fără viață în nisip. Cerbi în nămol. Un păun fără pene. O căprioară alergând cu anxietatea animalului captiv, disperat, izolat de turmă.

Șobolani mișunând în țarcul maimuțelor – o pisică domestică a prins unul chiar sub ochii vizitatorilor… Buruieni, crengi uscate, apa din habitatul rațelor murdară, plină de gunoaie și pene, bănci prăfuite”, a scris o timișoreancă pe Facebook, după o vizită la Zoo. Liliana Miharț a surprins în imagini întreg dezastrul și spune că vrea să tragă ”un semnal de alarmă”.

Reprezentanții Primăriei Timișoara transmit însă că totul este în regulă. Este adevărat că o suricată schioapătă, ea este sub tratament și în atentia medicului veterinar. Pasărea nandu nu este bolnavă, nu este nici moartă: așa este poziția anatomică a acestor păsări când dorm sau când se odihnesc.

”Pe de altă parte, nămolul din adăpostul cerbului și  al ciutelor reprezintă zona de îmbăiere  – este un comportament perfect natural pentru aceste animale să se îmbăieze în noroi (contra căldurii și contra parazitiilor externi – namolul se usucă în conglomerate care încastreaza și acesti paraziți externi dacă există). Păunii sunt fără pene deoarece sunt în perioada de năpârlire”, au declarat reprezentanții Primăriei Timișoara.