Cazul româncei a făcut obiectul unui material amplu în Evenimentul Zilei. Pe scurt, povestea este așa, Andreea s-a căsătorit cu Roberto Cruz, un spaniol provenit din Argentina. Cei doi – hipoacuzici – s-au stabilit în Norvegia. Au împreună doi băieți, Roberto și Adrian, de 8 și, respectiv, 6 ani. În martie 2014, copiii au fost luați de serviciul social norvegian. În ianuarie 2015, părinții au obținut o hotărâre definitivă a unei instanțe că separarea nu a fost justificată. Copiii, însă, nu au revenit acasă, sub pretextul că au uitat limbajul semnelor.

În timp ce refuzau punerea sentinței în aplicare, Barnevernet au reclamat părinții în penal. Roberto și Andreea au fost condamnați la câte 2 luni de închisoare. Roberto s-a prezentat luni, 4 iulie, la închisoare. Andreea e convocată pe 28 iulie, dar se așteaptă să fie extrădată, așa cum cere sentința.

Potrivit unei programări din această primăvară, pe 6 iulie, Andreea a avut dreptul să-și vadă copiii. De la 13 la 16, ora Norvegiei, ea a putut să-i îmbrățișeze. Cum este foarte posibil ca după sentința din penal să fie redeschis procesul de decădere din drepturile parentale, aceasta ar putea fi ultima lor întâlnire. La penultima, din 1 iunie, a participat și Roberto.

Cele două imagini sunt făcute cu ocazia acestei întâlniri, din 6 iulie.

 

Te-ar putea interesa și: