Evenimentul Zilei > EVZ Special > Imagini virale cu ministrul Sănătății din Marea Britanie. Criticile curg după ce a fost surprins sărutând pasional consiliera. FOTO
Imagini virale cu ministrul Sănătății din Marea Britanie. Criticile curg după ce a fost surprins sărutând pasional consiliera. FOTO

Imagini virale cu ministrul Sănătății din Marea Britanie. Criticile curg după ce a fost surprins sărutând pasional consiliera. FOTO

Matt Hancock recunoaște că „am încălcat distanțarea socială”, dar nu își cere scuze față de soție, după ce aventura sa explozivă a fost dezvăluită în mass-media britanice.
Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, s-a scuzat vineri pentru că a încălcat regulile anti-COVID-19, după ce The Sun a dezvăluit că oficialul avea o relaţie secretă cu o consilieră.

Tabloidul britanic a  publicat imagini luate de pe o cameră de supraveghere în care îl arată pe Matt Hancock, căsătorit şi tatăl a trei copii, sărutând-o pe Gina Coladangelo. O veche prietenă a cărei angajare a declanşat o adevărată polemică. Sărutul pasional a fost surprins în biroul său în ziua de 6 mai, perioada în care îmbrățișările erau interzise.

„Am dezamăgit oamenii și îmi pare foarte rău”

„Rămân concentrat să lucrez pentru a scoate țara din această pandemie și aș fi recunoscător pentru intimitatea familiei mele în această chestiune personală”

infidelitate

„Recunosc că am încălcat consemnele de distanţare socială în aceste circumstanţe”, a declarat Hancock într-un scurt comunicat. Am dezamăgit oameni şi îmi pare foarte rău. Rămân concentrat pe munca de a scoate ţara din pandemie şi aş fi recunoscător pentru respectarea vieţii private a familiei mele pe acest subiect personal”, a adăugat ministrul.

Întrebat dacă are încredere deplină în Hancock, purtătorul de cuvânt a răspuns: „Da”

Prim-ministrul a acceptat scuzele ministrului Sănătăţii şi consideră subiectul încheiat, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Boris

În schimb, laburiştii consideră că poziţia lui Hancock este de nesusținut şi că ar trebui demis. Preşedinta Partidului Laburist, Anneliese Dodds, l-a acuzat pe ministru de încălcarea propriilor reguli în materie de COVID, dar şi de posibil abuz de putere şi conflict de interese în acest caz.

Secretarul pentru sănătate și Gina Coladangelo au avut o clinchie aburitoare la biroul său din Whitehall luna trecută

Într-o audiere la parlament luna trecută, Dominic Cummings, fostul consilier al premierului Boris Johnson, l-a acuzat pe Matt Hancock că a minţit în numeroase ocazii, reuniune după reuniune, dar şi în public, şi a considerat că ar fi trebuit demis. În urmă cu câteva săptămâni, el a afirmat, prezentând ca sprijin o captură de ecran, că Boris Johnson îl descrisese pe Hancock drept ‘cu totul nul’ în gestionarea epidemiei.

Hancock l-a angajat controversat pe lobbyistul milionar folosind banii contribuabililor anul trecut

Numirea la minister a Ginei Coladangelo, o lobbyistă pe care Hancock o cunoştea din studenţie şi care conduce în prezent departamentul de comunicare al unui lanţ de magazine fondat de soţul său, nu fusese declarată înainte ca presa să o dezvăluie.

Un purtător de cuvânt al Partidului Laburist a afirmat că guvernul trebuie să spună dacă ministrul sănătăţii a încălcat reguli şi dacă au existat ‘conflicte de interese’ în numirea consilierei sale.

Ginea Coladangelo cu soţul ei Oliver Tress (foto)

Potrivit unui martor sub anonimat, care lucrează la departamentul de stat, spune că perechea a fost prinsă în mod regulat împreună. Sursa a spus: „Au încercat să păstreze secretul, dar toată lumea știe ce se întâmplă în birou.

Este director și acționar major al firmei de lobby Luther Pendragon

Înaintea acestui scandal, un influent consilier ştiinţific al guvernului, Neil Ferguson, demisionase în mai 2020 după ce primise acasă vizita unei femei, prezentată ca amanta sa, în timpul primului lockdown din Marea Britanie, impus cu două luni mai devreme, scrie The Sun.
Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.