Evenimentul Zilei > Actualitate > IMAGINILE UNICE din interiorul unui TRIB MONGOL. Nimeni nu s-a mai APROPIAT atât de mult – GALERIE FOTO
IMAGINILE UNICE din interiorul unui TRIB MONGOL. Nimeni nu s-a mai APROPIAT atât de mult – GALERIE FOTO

IMAGINILE UNICE din interiorul unui TRIB MONGOL. Nimeni nu s-a mai APROPIAT atât de mult – GALERIE FOTO

Hamid Sardar-Afkhami este fotograful care a reuşit să pătrundă în interiorul acestui trib mongol şi să îi documenteze stilul unic de viaţă.

Dukha, este un trib din Mongolia care prezintă o latură foarte interesantă a evoluţiei. Deşi tribul a trăit izolat de restul lumii, acesta a dezvoltat o relaţie unică cu natura. Oamenii sunt prieteni cu animalele, unii spunând că sătenii pot chiar să le înţeleagă.

Marginile civilizației umane adăpostesc unele dintre cele mai mari secrete și mistere. Având în vedere că globalizarea îi încurcă din ce în ce mai mult pe cei care încearcă să îşi mențină stilul unic de viață, este incredibil să observăm persoane care ajută la păstrarea lor.

Aceasta este ceea ce face ca poporul din Dukha, Mongolia să fie atât de fascinant. Tribul nomad a trăit în această regiune timp de secole. În acel timp, ei au dezvoltat o relație cu animalele sălbatice, care este absolut uimitoare. Fotograful Hamid Sardar-Afkhami le-a documentat într-o serie de fotografii uimitoare.

Hamid Sardar-Afkhami este un producător de documentare și un fotograf de la Universitatea Harvard. Acesta are un doctorat în domeniul limbilor și culturilor din Asia. Și-a început cariera în film ca student absolvent, în timp ce explora Himalaya ca asociat al Centrului de Studii al Filmului și ca explorator al Societății Naționale Geografice.

Inspirat de pionierii şi de setea pentru explorare, Sardar-Afkhami şi-a dedicate timpul pentru a scrie despre culturile pe cale de dispariție care mențin un dialog spiritual cu lumea naturală.

Sursă foto: Hamid Sardar-Afkhami