Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini terifiante cu un nor uriaş care „înghite” un oraş întreg. VIDEO
Imagini terifiante cu un nor uriaş care „înghite” un oraş întreg. VIDEO

Imagini terifiante cu un nor uriaş care „înghite” un oraş întreg. VIDEO

Un fenomen destul de rar numit numit  Shelf-Cloud s-a abătut asupra unui oraş din Ucraina. Norul uriaș a acoperit orașul Lvov, după cum puteţi vedea în imagini, iar locuitorii au avut motive să se sperie când au văzut negura care se abate asupra lor.
Un oraș întreg a fost înghițit pur şi simplu de un nor gigantic. Imaginile au fost postate pe Reddit devenind imediat virale pe social media. Fenomenul înfiorător a apărut în oraşul Lviv, din Ucraina, anunţă site-ul MeteoredUK.
Ucrainenii s-au speriat când au văzut cu ce au de-a face, iar unii au avut puterea să filmeze norul uriaș a acoperit orașul Lvov (video)

Această formare spectaculoasă de nori a surprins ieri mulți oameni din oraș, unde furtuna s-a descărcat intens

Fenomenul meteorologic este numit  Shelf-Cloud

”Este un nor de tip shelf-cloud, acest tip de nor este foarte răspândit în cazul furtunilor bine organizate și extinse ca și arie. În principal trădează viteze foarte mari ale vântului în linie dreaptă de peste 100 km/h, nu tornade trebuie menționat. Iar în același timp, în funcție de contextul atmosferic trebuie să spunem că apariția lui, din punct de vedere vizual, poate fi foarte, foarte spectaculoasă”, a declarat meteorologul Robert Manta

Norii Shelf au apărut și în Constanța

O furtună spectaculoasă a lovit  stațiunea Mamaia, fiind însoțită de spectaculoșii și fotogenicii nori Shelf, fenomen extrem de de apreciați de către vânătorii de furtuni.

”Fotografiile înfățișează celebrul Shelf cloud, un nor extrem de fotogenic și apreciat de către vânătorii de furtuni, care astăzi a venit însoțit, așa cum bine anticipam și de o avertizare de tip nowcasting de vreme severă iminentă (cod Roșu), emisă de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, scriau anul trecut cei de la Furtuni România – Prognoze, avertizări şi analize meteo pe pagina de Facebook.

Imagini cu Shelf cloud, norul extrem de fotogenic care a lovit Mamaia

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: