Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Imagini terifiante au fost surprinse din nou în castelul bântuit din Devon. Cine este „Doamna Albastră” ale cărei chemări îi îngrozesc pe turiști?
Imagini terifiante au fost surprinse din nou în castelul bântuit din Devon. Cine este „Doamna Albastră” ale cărei chemări îi îngrozesc pe turiști?

Imagini terifiante au fost surprinse din nou în castelul bântuit din Devon. Cine este „Doamna Albastră” ale cărei chemări îi îngrozesc pe turiști?

Castelul Berry Pomeroy este considerat unul dintre cele mai bântuite locuri de din Marea Britanie.

Nu pare să fie vorba despre o simplă strategie de marketing, 30% din recenziile postate pe TripAdvisor menționează întâlnirea cu fantome.

Au fotografiat fantomele unor cai?

În 2018, un grup de adolescenți a postat pe rețelele de socializare imagini care par să surprindă fantomele a doi cai. d: „Niciodată, într-un milion de ani, nu m-am gândit că vor face o fotografie ca aceasta. Am făcut poza chiar în fața chioșcului în care se vinde cafea. De fapt, este un castel frumos, dar totul devine foarte ciudat noaptea”, a declarat presei britanice fata care a surprins ciudatele imagini.

Mai mulți vizitatori au vorbit recent despre activitatea paranormală din castelul Berry Pomeroy. Mulți au spus că au raportat că au auzit țipete în acea parte a castelului cunoscută sub numele de Pomeroy’s Leap.

Istoria înfricoșătoare a castelului bîntuit

Potrivit legendei, doi frați din familia care a stăpânit inițial castelul au sărit îmbrăcați în armuri de pe ziduri preferând să moară decât să cadă în mâinile dușmanilor lor.
O altă poveste terifioantă pe care ghizii o spun turiștilor vorbește despre fantomele a două castelane- Doamna Albă și Doamna Albastră.

Se crede că Doamna Albă este spiritul lui Margaret Pomeroy, despre care legendele susțin că că ar fi murit de foame în temnița castelului. Sora ei, Eleanor, care era geloasă pe frumusețea ei și era îndrăgostită de același bărbat, ar fi făcut ca tânăra să fie încarcerată într-o chilie de sub turnul Sfânta Margareta. Se spune că fantoma că fantoma Doamnei Albe plutește în jurul castelului noaptea, dar povestea a primit o lovitură dură când s-a descoperit că sub acel turn nu a existat nicio temniță.

În ce o privește Doamna Albastră, povestea ei este la fel de terifiantă. Se crede că fantoma bântuie temnița castelului, ademenindu-i pe turiști sprecolțul ei. Cei care răspund acestor chemări își riscă viașa, avertizează ghizii, potrivit Daily Express.

Istoria impresionantă a castelului bântuit

Castelul a fost construită, probabil la sfârșitul secolului al XV-lea, de influenta ca familiei Pomeroy, care l-a folosit drept reședință. În 1548 a fost vândut lui Edward Seymour, primul duce de Somerset. Și familia Seymour era extrem de puternică, jucând un rol de vază în vremea dinastiei Tudor. De altfel, Jane Seymour a fost a treia soție a lui Henric al VIII-lea și mama singurului său fiu care a supraviețuit. După sprijinul acordat regelui în timpul războiului civil englez, familia a sărăcit. Când castelul a fost lovit de un fulger, la sfârșitul secolului XVII, familia l-a abandonat nereușind să mai facă față cheltuielilor, Astăzi, castelul este încă proprietatea ducelui de Somerset, dar este administrat de English Heritage.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Istoria secreta
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: