Evenimentul Zilei > Monden > Imagini spectaculoase în furtună. Zeul Neptun, dezlănțuit în Marea Britanie
Imagini spectaculoase în furtună. Zeul Neptun, dezlănțuit în Marea Britanie

Imagini spectaculoase în furtună. Zeul Neptun, dezlănțuit în Marea Britanie

Neptun, anticul zeu al mărilor și oceanelor a fost surprins într-o imagine, de un jurnalist care fotografia o furtună în Marea Britanie.

Un jurnalist BBC, Jeff Overs, a surpins o imagine spectaculoasă, în timp ce filma o furtună la malul mării, la Newhaven, pe coasta din East Sussex, în Marea Britanie. Un val care s-a spart de un dig a luat forma chipului Zeului Neptun, cel care în mitologia greacă și romană stăpânea mările și oceanele. În fotografia făcută de jurnalist de poate observa imaginea unui zeu în furtună, dezlănțuit, amenințător, cu plete și barbă albe, cu ochi, nas și gură.

Jurnalistul a mai spus că un mic val, care apare în prim plan seamănă cu mâna aceluiași personaj mitologic.

Pare că Neptun a părăsit zona Mării Mediterane, acolo unde își petrece majoritatea timpului și a făcut o vizită în Marea Britanie.

Imaginea a fost postată pe site-ul BBC, iar fotograful susține că imaginea este autentică și că nu a fost editată cu ajutorul programelor digitale.

Fenomenul acesta se numește pare-idolie și definește tendința oamenilor de a vedea chipuri în diverse obiecte, nori, plante etc.

Cum își descrie jurnalistul fotografia

Jurnalistul  a a făcut fotografia în timp ce valurile se spărgeau de un dig al portului, în timpul unei furtuni puternice. Jeff Overs a spus că a făcut fotografia la ora 09:00 BST în timpul mareei, când vântul avea o viteză de aproximativ 80 km / h.

„Este o locație populară pentru fotografi, deoarece marea «fierbe» în timp ce vântul bate cu putere și mătura suprafața apei. Valurile se izbesc cu putere și se sparg de diguri, iar astfel apar, din când în când, modele asemănătoare unor fețe umane spectaculoase”, a spus jurnalistul BBC.

El a precizat că imaginea este naturală și că nu a modificat-o cu ajutorul programelor de editare sau a aplicațiilor digitale.

„Este o fotografie directă și nu am manipulat deloc imaginea”, a precizat Jeff Overs pentru cei care pun la îndoială autenticitatea instantaneului pe care l-a surprins.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: