Evenimentul Zilei > Actualitate > IMAGINI ŞOCANTE din lagărele de concentrare. Cum arăta chipul ÎNGROZIT al vieţilor care „NU merită trăite” | GALERIE FOTO
IMAGINI ŞOCANTE din lagărele de concentrare. Cum arăta chipul ÎNGROZIT al vieţilor care „NU merită trăite” | GALERIE FOTO

IMAGINI ŞOCANTE din lagărele de concentrare. Cum arăta chipul ÎNGROZIT al vieţilor care „NU merită trăite” | GALERIE FOTO

În Al Doilea Război Mondial, Germania nazistă a folosit una dintre cele mai groteşti sintagme pentru a-i desemna pe cei ale căror vieţi sunt neimportante sau care trebuie să fie, pur şi simplu, ucişi: “Lebensunwertes Leben” sau „vieţi care nu merită trăite".

  MOSCOVA a îndreptat spre Occident tunul TANCULUI NUCLEAR. Cum arată arma TERIBILĂ care a ÎNGROZIT Europa | GALERIE FOTO 

La început, termenul se refera la bolnavii mintal, după care au fost denumiţi astfel cei consideraţi ca fiind din “rasă superioară”, precum şi devianţii sexuali şi duşmanii poporului din interior sau din exterior, relatează publicaţia americană The Atlantic.

Încă de la începutul celui de-Al Doilea Război Mondial, poliţia nazistă a ucis civili în masă şi i-a vizat în special pe evrei. Către sfârşitul războiului, vânătoarea s-a transformat în aşa-numita “soluţie finală” a lui Adolf Hitler: exterminarea completă a evreilor.

Ampla campanile de exterminare a început cu trupele morţii Einsatzgruppen în est, care au ucis peste 1 milion de oameni prin masacre, apoi a continuat cu lagărele de concentrare şi, în final, cu cele de exterminare.

În 1945, trupele Aliate au făcut o descoperire şocanţă: în lagărele de exterminare se aflau sute de mii de prizonieri înfometaţi şi bolnavi şi tot atâtea cadavre, precum şi dovezile existenţei unor crematorii şi camere de gazare, mii de gropi comune şi cercetări provenite din realizarea unor experimente medicale îngrozitoare. Naziştii au ucis peste 10 milioane de oameni în acest fel, dintre care 6 milioane au fost evrei.

GALERIA FOTO de mai sus prezintă imagini cu chipul vieţilor care “nu merită trăite”. Foografiile sunt şocante!


  Arma TERIBILĂ care ÎNGROZEŞTE Rusia. Cum arată, în INTERIOR, cel mai modern SUBMARIN NUCLEAR american | GALERIE FOTO