Evenimentul Zilei > Social > Imagini şocante cu testele de salivă: Au ajuns în școli în cutii de carton, fără instrucțiuni, fără prospect. FOTO
Imagini şocante cu testele de salivă: Au ajuns în școli în cutii de carton, fără instrucțiuni, fără prospect. FOTO

Imagini şocante cu testele de salivă: Au ajuns în școli în cutii de carton, fără instrucțiuni, fără prospect. FOTO

În sfârşit a ajuns în țară primul lot de teste de salivă pentru depistarea infecției Covid-19 ce urmează să fie folosite în școli și grădinițe. Numai că, potrivit imaginilor de mai jos, aceste teste au ajuns în condiții inadecvate şi fără instrucțiuni.

Peste 6 milioane de teste au sosit din China pe aeroportul Otopeni. Vot fi folosite pentru testarea copiilor de la grădinițe până la elevii de liceu și angajații din sistemul de educație timp de o săptămână. Testarea copiilor și angajaților din educație va începe după vacanța de 1 decembrie și se va realiza în mare parte acasă. Rezultatele vor fi trimise pe WhatsApp sau mail, iar autoritățile se bazează pe responsabilitatea părinților.

Senatorul Ștefan Pălărie: O batjocură! Testele de salivă au ajuns în școli în cutii de carton, fără instrucțiuni, fără prospect

Testele de salivă au ajuns în școli în cutii mari de carton în care se găsesc 50 de bețișoare într-o pungă, 50 de căpăcele într-o pungă, 50 de flacoane într-o pungă, 50 de pliculețe cu substanță într-o pungă. „Făra instrucțiuni, fără prospect. Noaptea minții!”, spune senatorul USR, Ștefan Pălărie.

Senator: "O batjocură! Testele de salivă au ajuns în școli în cutii de carton, fără instrucțiuni, fără prospect" 738362

Senatorul USR mai spune că ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, va ieși triumfător să anunțe că testele au sosit în școli, când, de fapt, profesorii trebuie să găsească soluții ca „din seturi de batjocură de 50 de căpăcele și alte ingrediente să asambleze kituri unitare complete”.

Senator: "O batjocură! Testele de salivă au ajuns în școli în cutii de carton, fără instrucțiuni, fără prospect" 738360

Ștefan Pălărie: Făra instrucțiuni, fără prospect. Noaptea minții!!!!

„Astăzi seara, la ora 18:30, au sosit în școli testele de salivă mult promise. În niște cutii mari de carton în care se găsesc 50 de bețișoare într-o pungă, 50 de căpăcele într-o pungă, 50 de flacoane într-o pungă, 50 de pliculețe cu substanță într-o pungă. Făra instrucțiuni, fără prospect. Noaptea minții!!!! Ordinul este ca joi toți copiii din școală să primească câte un test de salivă aplicat. Profesorii trebuie să găsească soluții ca din seturi de batjocură de 50 de căpăcele și alte ingrediente să asambleze kituri unitare complete”, a scris senatorul USR Ștefan Pălărie pe Facebook.

Acesta se întreabă cât de „#deîncredere” vor fi rezultatele testelor în care „profesori obosiți și scârbiți de lipsa de respect, vor sta ore întregi să pună cu mâna în punguțe cumpărate de ei căpăcele, bețișoare și pliculețe”, a mai scris senatorul pe contul personal de socializare.

Sursa foto: senatorul USR Ștefan Pălărie.