Dar cum ar fi fost să trăim în Africa anilor 1850? Sau chiar în India acelşor ani. Cel mai probabil, foarte mulţi dintre noi nu am fi supravieţuit sau nu am fi trecut de vârsta de 20 de ani.

Foarte multe pericole pândeau la fiecare pas în acei ani, iar oamenii stăteau cu o frică continuă de moarte.

Rata de supravieţuire pe care o avea un copil la naştere era foarte mică. Şi cei care treceau peste copilărie şi peste toate pericolele care presupuneau aceasta (boli incurabile, foamete, accidente, boli ereditare, etc), ajungeau până la maxim 30 de ani. Media de vârstă a oamenilor nu trecea de 30şi un pic de ani. Iar cei care ajungeau să aibă 60, 70 de ani erau consideraţi speciali în triburi- erau văzuţi ca fiind şamani sau vrăjitori.

Aşadar, secolul în care trăim, această epocă tehnologică este una foarte prielnică, în care o mare populaţie a planetei trăieşte foarte bine, având apă sau alimente, dar şi un acoperiş deasupra capului.

În galeria alăturată articolului găsiţi câteva imagini făcute între anii 1850-1900, în care sunt prezentate mai multe persoane din India sau Africa. În imaginile şocante se poate observă starea deplorabilă a persoanelor- lipsa apei, lipsa hranei sau bolile de care sufereau (fără să aibă posibilitatea de a folosi medicamente) fac ca acele timpuri să nu fi fost cele mai prielnice pentru supravieţuire.

Te-ar putea interesa și: