Evenimentul Zilei > Politica > Imagini senzaționale de la Ziua Marinei. Cîțu, surprins când se uită cu frică la Iohannis. FOTO
Imagini senzaționale de la Ziua Marinei. Cîțu, surprins când se uită cu frică la Iohannis. FOTO

Imagini senzaționale de la Ziua Marinei. Cîțu, surprins când se uită cu frică la Iohannis. FOTO

Președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu au participat astăzi, 15 august, la festivitățile organizate de Ziua Marinei. În timpul ceremoniei, cei doi au stat la distanță unul de altul.

După ceremonie, Florin Cîțu a fost surprins lângă președinele Klaus Iohannis, însă din poze se vede clar că premierul se uită cu frică la șeful statului și zâmbește forțat, de parcă ar fi așteptat să fie muștruluit.

De altfel, după apariția scandalului legat de arestarea lui Cîțu în Statele Unite, acum 20 de ani, pe motiv că a fost prins băut la volan, Klaus Iohannis nu a avut nicio reacție.

La eveniment au mai participat preşedintele Senatului, Anca Dragu,  vicepremierul Dan Barna, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă. Marele absent a fost liderul PNL, Ludovic Orban.

Mesajul lui Iohannis de Ziua Marinei

România are un rol activ în îmbunătăţirea securităţii spaţiului euro-atlantic, o armată modernă înseamnă o armată cu forţe navale bine instruite, dotate cu tehnică de ultimă generaţie şi capabile să răspundă cu succes oricăror provocări, a declarat, duminică, preşedintele Klaus Iohannis la festivităţile Zilei Marinei Române, eveniment organizat în Portul Militar Constanţa.

„România are un rol activ în îmbunătăţirea securităţii spaţiului euro-atlantic, un exemplu recent de contribuţie fiind înfiinţarea, la Bucureşti, a Centrului Euroatlantic pentru Rezilienţă, iniţiativă naţională care se bucură de apreciere la nivelul NATO şi al Uniunii Europene. Securitatea naţională şi siguranţa cetăţenilor români sunt vectorii prioritari care ghidează atât poziţionarea noastră strategică, cât şi efortul Armatei României. Fără o armată puternică, România nu îşi poate menţine statutul de membru NATO important şi actor relevant în planul securităţii regionale. O armată modernă înseamnă o armată cu Forţe Navale bine instruite, dotate cu tehnică de ultimă generaţie şi capabile să răspundă cu succes oricăror provocări”, a subliniat Iohannis în mesajul rostit cu acest prilej.

Șeful statului a relevat importanţa regiunii Mării Negre, ce joacă un rol din ce în ce mai semnificativ în ultimii ani, ca frontieră externă a UE şi Alianţei Nord-Atlantice, atenţionând asupra provocărilor de securitate în această zonă.

Sursa foto: presidency.ro

 

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: