Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini uluitoare în județul Dolj. O tornadă s-a dezlănțuit în comuna Bistreţ. FOTO 
Imagini uluitoare în județul Dolj. O tornadă s-a dezlănțuit în comuna Bistreţ. FOTO 

Imagini uluitoare în județul Dolj. O tornadă s-a dezlănțuit în comuna Bistreţ. FOTO 

Locuitorii comunei Bistreţ din județul Dolj au fost martorii unui fenomen înfiorător. O tornadă puternică s-a dezlănțuit timp de câteva minute.
O tornadă puternică a fost filmată la Bistreț,  judeţul Dolj. Martorii au fost uimiți de forța naturii exclamând: „Mamă, cât e de mare! Vine spre noi”, a spun cel care a filmat.
Aşadar, o tornadă puternică a fost filmată vineri după-amiază în apropiere de comuna Bistreț, din județul Dolj. Un martor a trimis imaginile prin Observator. Fenomenul a durat aproximativ 2-3 minute și nu a provocat victime omenești.

Tornada de vineri a fost filmată la Bistreț, Dolj (foto)

Tornadă puternică filmată la Bistreț, în Dolj, Martorii, uimiți de forța naturii: "Mamă, cât e de mare! Vine spre noi" | observatornews.ro

La nivelul României, în ultimii ani, frecvența tornadelor a crescut considerabil, cele mai vulnerabile zone fiind zona Bărăganului și cea a Dobrogei, urmată de Câmpia Moldovei. Nu este exclus ca pe viitor să vorbim de un „culoar al tornadelor” în România.

Procesul de formare al tornadei este unul complex, fiind azi încă în fază de cercetare. În teorie, tornadele apar atunci când o cantitate imensă de aer cald (ciclon) urcă și aerul rece (anticiclon) coboară, iar prin deplasare se formează o pâlnie.

O altă tornadă care a lăsat prăpăd în urmă a fost în Cehia, iar imaginile sunt apocaliptice

Přes Břeclavsko a Hodonínsko se ve čtvrtek večer přehnala silná bouřka s kroupami, která za sebou nechala zničené domy i auta. (24.6.2021)

Vântul s-a transformat într-un vârtej înfiorător, dărâmând acoperișurile caselor, rupând copacii și dărâmând casele. Pompierii din sudul Moraviei au declarat că nu pot merge peste tot. Dar au reuşit să strângă  peste 300 de oameni într-o oră. „Intervenim în primul rând acolo unde sănătatea oamenilor este pusă în pericol”, a declarat Jaroslav Mikoška, ​​un purtător de cuvânt al pompierilor din Moravia de Sud.

Oamenii au rămas fără case, totul a fost luat de potop, unii spun că a fost Apocalisa şi că aşa ceva nu au mai pomenit.

Mai multe imagini cu Apocalipsa puteţi vedea aici: Cehia, lovită de o tornadă năprasnică. Peste 150 răniți. Imagini apocaliptice. VIDEO

Mașinile au fost aruncate pe casele oamenilor, iar biserica locală a fost lăsată fără acoperiș. Potrivit pompierilor, există aproximativ până la 150 de răniți la fața locului, de la copii la adulți, cele mai afectate fiind satele Moravská Nová Ves, Lužice, Mikulčice și Hrušky.

Večerní bouřka zanechala rozsáhlé škody v Hruškách na Břeclavsku. Spodní polovina obce je zcela zdemolovaná. (24.6.2021)

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: