Imagini înfiorătoare cu gaura neagră profundă în lacul Berryessa. Înghite 1.360 de metri cubi de apă pe secundă. FOTO

Imagini înfiorătoare cu gaura neagră profundă în lacul Berryessa. Înghite 1.360 de metri cubi de apă pe secundă. FOTO

Un bărbat și-a apropiat drona pentru a arunca o privire asupra a ceva ce nu se mai văzuse până acum. A obţinut o priveliște înfricoșătoare asupra celui mai mare lac din Napa: Lacul Berryessa.

Lacul Berryessa are o gaură neagră adâncă. Arată ca un spectacol înfricoșător, care are o viață proprie. Gaura de apă adâncă a determinat multă lume să se întrebe ce se ascunde dincolo de această gaură discutabilă, ca un tunel.

Potrivit National Geographic, gaura lacului Berryessa acționează ca o „scurgere gigantică” pentru barajul Monticello din Napa Valley, California. Ajută la prevenirea dezastrelor de inundații pentru mii de rezidenți din apropiere atunci când lacul atinge capacitatea maximă după precipitații abundente. Deversorul lacului Berryessa colectează apa debordantă și o transportă la 2.000 de picioare în pârâul Putah din apropiere.

O singură mișcare falsă și ai putea bate la ușa morții

Ne puteți urmări și pe Google News

Evan a ghidat  drona peste forma ciudată, dar atrăgătoare. Drona lui a făcut ceva neașteptat care i-a stârnit anxietatea (foto)

 Gaura a fost o rătăcire creată de om sau de mediu?

Lucrarea este o lovitură de geniu în inginerie, deoarece menține presiunea din baraj. Gaura a fost de fapt o alunecare. A fost creată o alunecare pentru a se asigura că lacul nu se revarsă niciodată. Păstrează peretele barajului în siguranță împotriva unei acumulări de presiune și risc de fisurare. De ce nu s-a văzut prăpastia asta neagră și adâncă? Când a avut loc seceta, alunecarea nu a fost folosită deoarece toată apa s-a uscat.

Abisul a fost construit în barajul Monticello între 1953 şi 1957, în Lacul Berryessa, unul dintre cele mai mari lacuri artificiale din California. Barajul a fost creat pentru a controla aproximativ 362.000 de litri de apă pe secundă. Gaura neagră înghite 1.360 de metri cubi de apă pe secundă.

Gaura se activează atunci când nivelul lacului se ridică la 15,5 metri deasupra nivelului dispozitivului în formă de pâlnie. Diametrul deversorului măsoară 22 de metri la suprafaţă, pentru a trece treptat la cei 8,5 metri ai orificiului de la ieşire şi este conectat la un tunel care face ca apa să curgă mai mult de 600 de metri în aval, scrie relativelyinteresting.