Evenimentul Zilei > Actualitate > Imaginile INCREDIBILE făcute în interiorul unui TRIB din SIBERIA. Nimeni nu s-a apropiat ATÂT DE MULT – GALERIE FOTO
Imaginile INCREDIBILE făcute în interiorul unui TRIB din SIBERIA. Nimeni nu s-a apropiat ATÂT DE MULT – GALERIE FOTO

Imaginile INCREDIBILE făcute în interiorul unui TRIB din SIBERIA. Nimeni nu s-a apropiat ATÂT DE MULT – GALERIE FOTO

Imaginile au devenit virale după ce un fotograf s-a decis să meargă la un trib din Siberia pentru a captura latura nevăzută a lumii în care trăim.

„Acum trei ani am venit cu o idee despre proiectul foto "Lumea în chipuri" care să sărbătorească frumusețea și diversitatea lumii prin portretele oamenilor obișnuiți. Mai ales din acele locuri îndepărtate, unde cultura și tradițiile sunt încă în viață. De atunci am luat mii de portrete în întreaga lume. În ultimele șase luni am fotografiat oameni indigeni dintr-un trib din Siberia”, a spus Alexander Khimushin, fotograful care a pornit acest proiect.

„În timpul călătoriei de o jumătate de an am acoperit 25.000 km pentru a vizita numeroase locații îndepărtate din Siberia: de la malul lacului Baikal până la coastele mării japoneze, de la stepele nesfârșite ale Mongoliei până la cel mai rece loc de pe pământ – Yakutia”, a adăugat el cu zâmbetul pe buze.

Acesta a spus ca toţi kilometri pe care i-a parcurs au avut acelaşi scop, de a surprinde frumuseţea de care mulţi oameni nici nu ştiu că există.

„Toți kilometri cu o singură misiune – să capteze chipurile și tradițiile diferitelor grupuri de indigeni care trăiesc acolo. În timp ce unele dintre grupurile etnice sunt dominante în regiunile lor, multe altele se află la marginea dispariției, cu o populație totală foarte scăzută. În unele cazuri au mai rămas doar o sută de oameni. Lucrurile acestea rămân în mare parte necunoscute lumii exterioare”, a concluzionat fotograful.