Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini incredibile cu primul avion electric din România construit şi pilotat de Radu Berceanu. FOTO
Imagini incredibile cu primul avion electric din România construit şi pilotat de Radu Berceanu. FOTO

Imagini incredibile cu primul avion electric din România construit şi pilotat de Radu Berceanu. FOTO

Fostul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a construit şi pilotat primul avion electric de dimensiuni foarte mici din România.
După foarte mulţi ani petrecuți pe prima scenă a politicii românești, Radu Berceanu a decis să se întoarcă la pasiunea sa din tinereţe.
Din clipa în care a ieșit din viața politică, fostul ministru al Transporturilor, Radu Berceanu, s-a apucat de construit avioane mici, o pasiune și o meserie pe care le are de-o viață.

Avionul din imagini a fost construit şi pilotat de Radu Berceanu

Mihaela Berceanu, soţia fostului ministru PDL, a anunţat pe sociala media despre reușita soţului său, şi scrie: „Aerodromul Strejnic, Prahova. Primul avion electric zburat în România!
Proiectat, construit și pilotat de soțul meu, Radu Berceanu, neobosit în doborârea propriilor recorduri în ale aviației!”.
Ar putea fi o imagine cu maşină, drum şi text care spune „B953ULM -”
Pasiunea pentru avioane a lui Radu Beceanu nu este nouă, acesta a absolvit Facultatea de Aeronautică în anul 1978.
Ar putea fi o imagine cu avion şi în aer liberS-a
S-a înălțat cu succes!
Ar putea fi o imagine cu avion şi în aer liber
Imagini incredibile cu Radu Berceanu pilotându-și avionul electric.
Ar putea fi o imagine cu avion şi în aer liber

Radu Berceanu nu este la prima reuşită de acest fel

Primul său aparat de zbor ultra-ușor, Swan, a fost prezentat la cea mai mare expoziție care are loc anual în Germania. La aparat a lucrat zece luni, iar proiectarea și o parte din piese le-a realizat în atelierul său din Tâncăbești, județul Ilfov.

Micul avion s-a născut într-o hală de dimensiunea unui apartament cu două camere. Inginerul Radu Berceanu a proiectat aparatul de 115 kg, era mai ușor decât o motocicletă.

Fostul ministru al Transporturilor: „Anul trecut, la aceeași expoziție, am văzut că aeronavele din clasa 120 kg au mare căutare. Așa că, întors acasă, le-am spus băieților că abandonăm proiectul la care lucram pentru a realiza acel avion, cu care să mergem la târg anul viitor. În zece luni a fost gata. Am încercat să fac un fel de Logan al avioanelor. Swan e realizat din materiale de cea mai bună calitate, e fiabil, dar foarte ieftin. Aparatul meu e 25.000 de euro, dar englezii cer 50.000 de lire pe avioane din aceeași clasă”, spunea atunci Radu Berceanu.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: