Evenimentul ZileiSocialImagini incredibile cu noua statuie a lui Iisus Hristos. Va fi mai înaltă decât cea din Rio de Janeiro. FOTO

Imagini incredibile cu noua statuie a lui Iisus Hristos. Va fi mai înaltă decât cea din Rio de Janeiro. FOTO

Imagini incredibile cu noua statuie a lui Iisus Hristos. Va fi mai înaltă decât cea din Rio de Janeiro. FOTO
O nouă statuie a lui Iisus Hristos construită în Brazilia va fi mai înaltă decât celebra statuie a Mântuitorului din Rio de Janeiro.
Ideea de a construi statuia imensă a lui Iisus a venit de la politicianul Adroaldo Conzatti, care a murit în martie cu Covid-19.

Statuia Hristos apărătorul, din orașul Encantado, va avea 43 de metri înălțime și va deveni a treia cea mai înaltă statuie a lui Iisus din lume.

Capul și mâinile întinse au fost adăugate structurii săptămâna trecută. Construcția a început în 2019.

Statuia a fost finanţată din donații de la persoane fizice și companii

Isus brazilia

Proiectul de 350.000 de dolari urmează să fie terminat până la finalul anului, iar banii necesari au fost obținut din donații, de la persoane fizice și companii, a anunțat Asociația prietenilor lui Hristos, care s-a ocupat de organizare.

Statuia din statul Rio Grande do Sul, Encantado, va avea o lățime maximă de 36 de metri, de la vârful unei mâini la cealaltă. Un lift va transporta turiștii până la o zonă de observație aflată în zona pieptului, la o înălțime de 40 de metri.

„Este o zi de sărbătoare, de devotament”, a spus Gilson Conzatti, consilier local și fiul lui Adroaldo Conzatti, politicianul care a conceput ideea şi a murit de Covid-19.

S-au adăugat un cap și brațe la statuia Hristos Protectorul construită în orașul Encantado din sudul Braziliei; este mai înalt decât statuia iconică a lui Hristos Mântuitorul din Rio

Encantado, un oraș de 22.000, se află la 145 de kilometri nord-vest de capitala statului Porto Alegre. Proiectul este destinat atât să inspire credință, cât și să încurajeze turismul în zonă, spun promotorii săi. O echipă tată-fiu de sculptori, Genesio și Markus Moura, supraveghează lucrarea.

Statuia Iisus Buntu Burake din Sulawesi, Indonezia (52,55 metri) este cea mai înaltă de acest tip din lume. Pe locul doi este statuia Regele Hristos din Swiebodzin, Polonia (52,5 metri).

Statuia Mântuitorul din Rio de Janeiro are 38 de metri înălțime, potrivit celor relatate de france24.


Accesează: