Evenimentul Zilei > International > Imagini incendiare cu Joe şi Hunter Biden. Care a fost relația cu „greii” din Ucraina
Imagini incendiare cu Joe şi Hunter Biden. Care a fost relația cu „greii” din Ucraina

Imagini incendiare cu Joe şi Hunter Biden. Care a fost relația cu „greii” din Ucraina

O fotografie obținută de Tucker Carlson Tonight de la Fox News îi arată pe fostul vicepreședinte Joe Biden și pe fiul său Hunter jucând golf în Hamptons cu partenerul de afaceri Devon Archer, care fost la conducerea companiei ucrainene de gaze naturale Burisma.

Devon Archer, partener de afaceri cu fiul lui Joe Biden este un apropiat al familiei lui John Kerry, secretarul american de Stat de atunci. Ei bine, cei doi s-au instalat în funcţii când în estul Ucrainei începeau luptele dintre pro-ruși si forțele ucrainene. Iar ei au fost cooptati în fruntea companiei Burisma.

La începutul acestei luni, Joe Biden a declarat pentru Fox News că nu a discutat niciodată despre relațiile de afaceri străine ale fiului său cu el. „Nu am vorbit niciodată cu fiul meu despre relațiile sale de afaceri de peste mări”, a spus Biden, arătând cu degetul către președintele Trump.

Iar Hunter Biden a declarat anterior pentru The New Yorker că el și tatăl său au vorbit „o singură dată” despre activitatea sa în Ucraina. O sursă a declarat pentru Fox News că fotografia a fost făcută în august 2014. Rapoartele de știri contemporane au indicat că vicepreședintele era în acea vreme la Hamptons.

Hunter Biden și Archer s-au alăturat comitetului Burisma Holdings în aprilie 2014. La începutul acestei luni, Trump a sugerat că, în ciuda pretențiilor sale, Joe Biden a discutat  despre problemele Ucrainei cu fiul său. Casa Albă a încercat să sublinieze posibile acte de corupție a celor doi Biden, pe fondul anchetei oficiale a Camerei Democraților de acțiune împotriva președintelui.

„Și acum a spus o minciună când a declarat că nu a vorbit niciodată cu fiul său”, a spus Trump. „Sigur că ai vorbit cu fiul tău!”

Biden a recunoscut public faptul că în primăvara anului 2016, când era vicepreședinte, a presat cu succes Ucraina pentru a-l concedia pe procurorul şef Viktor Shokin. La acea vreme, Shokin investiga Burisma Holdings – unde Hunter a avut un rol important.

Vicepreședintele a amenințat că va reţine un miliard de dolari, ajutor pentru Ucraina dacă Shokin nu va fi concediat. Însuși Shokin fusese apoi acuzat de corupție. S-a presupus la acea vreme că Hunter Biden ar fi fost ajutat de tatăl său în această afacere. Mai mult, „este imposibil de justificat cele 50 de milioane de dolari / lună pentru Hunter Biden care era în consiliu energetic ucrainean deşi avea expertiză zero”, a spus expertul în ştiinţe politice, Ian Bremmer.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: