Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini IMPRESIONANTE: Cum trăiau copiii SĂLBATICI. Izolaţi şi flâmânzi, au devenit FIARE, vânând alături de lupi | Galerie Foto
Imagini IMPRESIONANTE: Cum trăiau copiii SĂLBATICI. Izolaţi şi flâmânzi, au devenit FIARE, vânând alături de lupi | Galerie Foto

Imagini IMPRESIONANTE: Cum trăiau copiii SĂLBATICI. Izolaţi şi flâmânzi, au devenit FIARE, vânând alături de lupi | Galerie Foto

Poveştile incredibile ale unor copii care au avut un destin aparte: au trăit în sălbăticie, departe de civilizaţie, mâncând ce reuşeau să vâneze, vorbind cu animalele şi împrumutând comportamentul fiarelor.

"Copii sălbatici" este ultimul  proiect fotografic realizat de artista germană, Julia Fullerton-Batten care trăieşte în Londra. Noua serie de imagini este bazată pe poveștile reale ale copiilor crescuți în captivitate ori în libertatea junglei, copii care au crescut printre animale și au împrumutat din comportamentul lor. 

Cazurile înregistrate ale copiilor recuperaţi după câţiva ani din sălbăticie se ridică la câteva sute, dar este probabil că în realitate numărul acestora să fie mult mai mare. Ele au creat întotdeauna senzaţie în rândul oamenilor, pentru că înfăţişau un spectacol nemaivăzut. Copii care puteau imita limbajul păsărilor, al câinilor, al lupilor, al maimuţelor sau al altor vieţuitoare, erau priviţi cu mirare de către semenii lor.

Acestea sunt poveștile copiilor „sălbatici”.

Marie Angelique Memmie Le Blanc, Franța, 1731. Timp de zece ani, Memmie a trăit în sălbăticie, în pădurile din Franța unde a învățat singură să vâneze, să se apere, să supraviețuiască. A fost găsită la 19 ani, goală, iar corpul ei suferise modificări specifice vieții în sălbăticie. A fost adoptată și s-a recuperat în totalitate. A murit la vârsta de 63 ani.

Victor, Franța, 1797La vârsta de aproximativ 12 ani, Victor a fost găsit în păduri unde se presupune ca a trăit pentru cel puțin 7 ani. Nu știa să vorbească și se comporta asemenea animalelor sălbatice. A fost internat într-un spital și a murit la vârsta de 40 de ani.

Lobo, Mexic, 1845-1852. În 1845 a fost văzută alergănd în patru membre și vânând împreuna cu o haită de lupi. După un an a fost prinsă, dar a scapat ulterior. În 1852 a fost văzută pentru ultima oara, în timp ce alăpta doi pui de lup.

Băiatul leopard, India, 1912Dispărut la vârsta de 2 ani, un băiat a fost găsit după alti 3 ani în grija unei femele leopard. Avea corpul adaptat pentru viața în sălbăticie și putea alerga în patru membre mai repede decât o făcea un adult în două.

Kamala și Amala, India, 1920. Două fete în vârstă de 8 și 12 ani au fost găsite într-o peșteră alături de mai mulți lupi. Aveau comportamentul specific animalelor și corpul modificat pentru viața în sălbăticie. După ce au fost capturate, fata cea mică a murit după un an, iar cea mare dupa 5 ani.


Practică INUMANĂ. Mii de prizonieri religioşi din China au avut organele SMULSE în timp ce ei erau în viață pentru a fi vândute "turiștilor de transplant" | Galerie Foto şi Video


Marina Chapman, Columbia, 1959. La vârsta de 5 ani, Marina a fost răpită și abandonată în junglă, unde a mai trăit alți 5, până a fost găsită printre maimuțele capucin, de la care împrumutase comportamentul.

Genie, Statele Unite ale Americii, 1970. La vârsta de 3 ani Genie a fost catalogată de tatăl ei drept retardată și închisă într-o camera unde a fost legată de un scaun. A trait în asemenea condiții timp de 10 ani, până când a fost găsită de un asistent social.

Shamdeo, India, 1972. La vârsta de 4 ani a fost găsit în pădure printre mai mulți pui de lup. Avea corpul adaptat vieții în sălbăticie, cu caninii ascuțiți, unghii lungi și calusuri la toate membrele.

Sujit Kumar băiatul pui, Fiji, 1978După ce părinții lui au murit când era bebeluș, Sujit a fost crescut de bunicul său într-un coteț de găini. La 8 ani a fost găsit pe stradă ciugulind după mâncare și cotcodăcind. A fost luat în grijă de un cuplu de pensionari, dar pentru că era agresiv a fost închis într-o cameră și legat de pat. După alți 20 de ani de capătivitate a ajuns în grija unei femei, într-un mediu normal.

John Ssebunya, Uganda, 1991. După ce a văzut cum tatăl îi omoară mama, John a fugit de acasa când avea numai trei ani. A fost găsit la 6 ani și avea un comportament specific maimuțelor. Când a crescut a devenit cântăreț în corul Perla Africii.

Oxana Malaya, Ucraina, 1991. La vârsta de 8 ani, Oxana a fost găsită într-un adăpost trăind printre câini. S-a descoperit că trăia acolo de la 2 ani și avea comportamentul animalelor.

Ivan Mishukov, Rusia, 1998Fugit de acasa din cauza abuzurilor, la numai 4 ani, Ivan a trăit pe străzi alături de o haită de câini, timp în care a devenit liderul haitei, un fel de mascul alfa.

Prava, RusiaÎn 2008 un băiat a fost găsit închis într-o cameră de apartament împreuna cu multe păsări. Era crescut de mama sa, care îl considera animal de companie și nu știa să comunice altfel decât prin ciripit.

Madina, Russia, 2013. De la naștere și până la 3 ani, când a fost găsită de asistenții sociali, Madina a fost crescută de mama sa printre câini și tratată asemenea animalelor.


Imagini COPLEŞITOARE: Cer ALBASTRU şi APĂ ÎNGHEŢATĂ, pe planeta pitică, Pluto | Galerie Foto

Imaginile de la suprafaţa planetei pitice Pluto obţinute de sonda New HorizonsPlăci de gheaţă din apă la sol, PlutoPe suprafeţe vaste de la suprafaţa lui Pluto nu se poate vedea apa îngheţată

 

 

 


Cel mai mare ambuteiaj de pe FAŢA PĂMÂNTULUI s-a produs în China | Galerie Foto şi Video

Ambuteiaj pe autostradă cu 50 de benzi de la intrarea în oraşul BeijingAmbuteiaj pe autostradă cu 50 de benzi de la intrarea în oraşul BeijingAmbuteiaj pe autostradă cu 50 de benzi de la intrarea în oraşul BeijingAmbuteiaj pe autostradă cu 50 de benzi de la intrarea în oraşul Beijing

 

 

 


NEMAIVĂZUTE până astăzi: Au fost DEZVĂLUITE mii de fotografii din timpul misiunilor americane Apollo | Foto

Programul Apollo în imagini incredibile, Kipp TeagueProgramul Apollo în imagini incredibile, Kipp TeagueProgramul Apollo în imagini incredibile, Kipp TeagueProgramul Apollo în imagini incredibile, Kipp Teague