Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini din infern. Incendiile au pus stăpânire și pe Italia. FOTO
Imagini din infern. Incendiile au pus stăpânire și pe Italia. FOTO

Imagini din infern. Incendiile au pus stăpânire și pe Italia. FOTO

Incendiile devastatoare din această vară amenință pădurile seculare din Calabria, iar mii de hectare de pădure din Sicilia s-au făcut scrum.

Italia se confruntă cu mari probleme din cauza numeroaselor incendii de pădure care au izbucnit în zona de sud, în special în Sicilia. În insulă a fost decretată starea de urgență, iar pompierii luptă din greu cu flăcările.

Mii de hectare de pădure s-au făcut scrum, iar flăcările amenință, acum, pădurile seculare care au fost incluse la sfârşitul lunii iulie pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În toată Italia, potrivit Reuters, pompierii au intervenit sau încă intervin în 300 de zone, din aceeași cauză.

Mai multe incendii de vegetație rămân active în regiunile din sudul Italiei, iar pompierii sunt îngrijorați, mai ales cu privire la focarele din zona de munte.

Guvernul regional din Sicilia a declarat stare de urgenţă şi de criză pentru şase luni, din cauza incendiilor de vegetaţie care fac ravagii pe insulă de la sfârşitul lunii iulie.

Sit-uri naturale din patrimoiul UNESCO sunt în pericol

Pe masivul muntos Aspromonte, din regiunea Calabria, incendiile ameninţă „Boschi Vetusti”. Acestea sunt pădurile seculare care au fost incluse la sfârşitul lunii iulie în siturile naturale de pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În această zonă sunt active nouă incendii care se pot extinde oricând.

Două persoane din provincia Reggio Calabria au murit în flăcări, potrivit pompierilor.

Și în Sardinia specialiştii sunt alarmaţi de decimarea biodiversităţii locale şi de numărul mare de plantaţii de măslini seculari care sunt mistuiți de flăcări.

Ce spun autoritățile

Reprezentanții autorităților se tem că în următoarele zile temperaturile foarte ridicate vor favoriza extinderea incendiilor de vegetație. Aceștia fac apel la populație să coopereze și să dea o mână de ajutor acolo unde este nevoie și unde li se solicită.

Marco Di Fonzo, comandantul Centrului de Investigaţii Anti-Incendii Forestiere a avertizat că în următoarele zile „se aşteaptă temperaturi şi mai ridicate şi prin urmare va continua starea de alertă maximă” şi a solicitat „cooperarea tuturor cetăţenilor”.

„Este important ca toţi să avem comportamentul adecvat pentru a nu favoriza incendiile”, a avertizat el.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: