Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini dezolante de la șantierul mult trâmbițatului Drum Expres Craiova-Pitești. S-au oprit lucrările. Schelete umane acoperite cu folii de plastic. FOTO
Imagini dezolante de la șantierul mult trâmbițatului Drum Expres Craiova-Pitești. S-au oprit lucrările. Schelete umane acoperite cu folii de plastic. FOTO

Imagini dezolante de la șantierul mult trâmbițatului Drum Expres Craiova-Pitești. S-au oprit lucrările. Schelete umane acoperite cu folii de plastic. FOTO

Lucrările de la Drumul Expres Craiova - Pitești s-au oprit, după ce autoritățile au descoperit pe șantier mai multe schelete mumificate și monezi de argint.
Situația a fost dezvăluită pe Facebook.
Lucrările de la Drumul Expres Craiova-Pitești au fost întrerupte, după cum a aflat Evenimentul zilei. Cetățenii din satul Pielești vorbesc despre faptul că autoritățile ar fi descoperit un schelet al unui copil mumificat și mai multe monezi de argint pe șantier.
Dan Păloiu, fost președinte PMP Dolj și fost candidat la Primăria Craiova din partea ALDE, a dezvăluit că, într-adevăr, pe șantier se află mai multe schelete umane, acoperite cu folii de plastic.

„Reporter pentru o zi”

Iată postarea acestuia.
„Sângele de jurnalist apă nu se face.
Dis de dimineață am auzit o poveste de la o localnica din Pielești și care mi s-a părut destul de interesantă. Povestea suna așa: „Ați auzit că s-au oprit lucrările la drumul spre Pitești? Cică au găsit un corp de copil perfect mumificat și lângă care erau foarte multe monezi de argint?”
Toată dimineața m-am gândit la cele auzite și nu am avut pace până nu m-am dus acolo. Nu văzusem pe nicăieri o știre despre acest lucru și am alergat spre locul indicat. Ajuns acolo am rămas surprins să vad mult mai multe gropi cu schelete umane acoperite cu folii de plastic. Vântul lăsase descoperite câteva dintre ele.
Suprafața cu gropi e foarte mare. Nu am reușit să aflu amănunte pentru ca acolo nu era nimeni. Sper ca presa sa facă ,, săpăturile,, necesare elucidării misterului”, a scris pe Facebook Dan Păloiu.

Ziariștii de la Evenimentul zilei au aflat ce se întâmplă în momentul de față. În urma descoperirii s-au sistat lucrările. Ar putea fi vorba de oseminte din timpuri stravechi. Deja arheologii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, care au contract de consultanță arheologică cu constructorul drumului, fac cercetări pentru a stabili din ce perioada provin scheletele. De altfel, așa cum se vede și din fotografii, decopertarea fiecărui mormânt este făcută de mână de arheolog, nu de muncitor pe șantier.

UE, sumă imensă pentru Drumul Expres Craiova-Pitești

În luna martie, Comisia Europeană a aprobat construirea Drumului Expres între oraşele Craiova şi Piteşti. Uniunea Europeană va contribui, prin intermediul politicii de coeziune, cu suma de 726 de milioane de euro la crearea noii legături, de 121 km, dintre cele două oraşe. Proiectul ar trebui finalizat până la sfârşitul lui 2023 şi face parte din reţeaua transeuropeană de transport. Include construirea a două benzi de circulaţie în fiecare direcţie, 10 tronsoane de racord şi 75 de poduri sau pasaje.

„Noul drum expres va îmbunătăţi traficul în regiune, unde în prezent deplasarea se desfăşoară cu viteze medii sub 60 km/h, iar numărul deceselor este cu 5,8% peste media din România. Reducerea timpului de călătorie între Craiova şi Piteşti va diminua costurile de transport şi va spori eficienţa economică a reţelei rutiere din România.

Eliminarea traficului pe distanţe lungi din zonele construite va reduce congestia, poluarea, precum şi numărul accidentelor şi va îmbunătăţi calitatea vieţii locuitorilor. Acest drum va crea locuri de muncă temporare şi ar trebui să stimuleze comerţul în zonă, generând astfel dezvoltare economică şi sporind accesul la locuri de muncă”, au transmis oficialii europeni.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.