Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini de poveste cu un bun prieten al lui Hitler. Foto în articol
Imagini de poveste cu un bun prieten al lui Hitler.  Foto în articol

Imagini de poveste cu un bun prieten al lui Hitler. Foto în articol

A supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial şi, se spune, că era favoritul lui Adolf Hitler.

Un aligator legendar care a murit de bătrânețe, a anunţat Grădina Zoologică din Moscova pe rețelele de socializare.

Venerabila reptilă ar fi avut 84 de ani. Ce este ciudat că astfel de creaturi trăiesc între  30 până la 50 de ani în sălbăticie. Spre deosebire de verii săi fără captivitate, aligatorul din Mississippi a avut o viață destul de memorabilă și plină de evenimente.

Aligatorul era favoritul lui Hitler, îl vizita constant

Născut în Statele Unite în 1936, a fost donat grădinii zoologice din Berlin, unde  Hitler era un client frecvent. Unii istorici spun că Saturn a făcut parte din „cercul” său privat, a favorizat pur și simplu aligatorul  din motive doar de el ştiute.

În ceea ce privește legătura dintre nazist şi Saturn că îi aparținea lui Hitler, reprezentanţii grădinii zoologice au spus: „Animalele nu au nicio legătură cu politica. Este absurd să-l învinovățim pe Saturn pentru păcatele lui Hitler”.

În 1943, grădina zoologică din Berlin a fost lovită de un atac aerian. Două zeci de  aligatori au fost uciși, dar unii au reușit să supraviețuiască și să fugă, inclusiv Saturn.

„Ceea ce s-a întâmplat în următorii trei ani rămâne un mister”

Ce i s-a întâmplat aligatorului  după atac este un total mister, povesteşte un reprezentant de la Grădina Zoologică din Moscova. Cu toate acestea, în 1946, viteaza creatură a fost descoperită de trupele britanice care erau staționate în capitala Germaniei. Atunci britanicii au decis să predea animalul Uniunii Sovietice, și așa a ajuns Saturn la Moscova, locul unde va petrece următorii 74 de ani.

A fost un moment fericit pentru reptilă, deoarece gradina zoologică a insistat ca lucrătorii să-și trateze vizitatorul  special cu „cea mai mare atenție”.

„Saturn reprezintă o întreagă epocă pentru noi – și nu este o exagerare. Ne bucurăm că am avut șansa să-l privim în ochi și să fim pur și simplu alături de el. Ne-a văzut pe cei mai mulți dintre noi ca niște copii. Sperăm că nu l-am dezamăgit”, a declarat repretentantul Gărădinii Zoologice din Moscova.

O expoziție specială dedicată aligatorului va fi deschisă la Muzeul de Stat Darwin din Moscova.

Aligatorul favorit al lui Hitler – cel mai bătrân din lume

MOSCOVA. Aligatorul, în vârstă de 84 de ani, „ținut ca animal de companie de Adolf Hitler” a murit în grădina zoologică din Moscova: Saturn este o întreagă epocă pentru noi.
Sursa: Daily Mail