Imagini de nedescris cu oameni încolonați și duși în centre de carantină. FOTO

Imagini de nedescris cu oameni încolonați și duși în centre de carantină. FOTO Sursa: Twitter

Mii de rezidenți din Beijing, negativi pentru Covid, au fost mutați forțat în centre de carantină peste noapte din cauza unor infecții, în timp ce capitala începe să ia măsuri extreme, asemănătoare Shanghaiului lovit de virus. Beijingul se luptă cu cel mai grav focar de când a început pandemia. Varianta Omicron a infectat peste 1.300 de oameni până sfârșitul lunii aprilie, ceea ce a dus la închiderea pe termen nelimitat a restaurantelor, școlilor și atracțiilor turistice din oraș.

Strategia Chinei de a atinge zero cazuri de Covid-19 include închideri stricte a granițelor, carantine îndelungate, teste în masă și blocări rapide și direcționate. Peste 13.000 de rezidenți ai complexului rezidențial închis Nanxinyuan din sud-estul Beijingului au fost mutați în centre de carantină în noapte de vineri, din cauza a 26 de noi infecții descoperite în ultimele zile, potrivit unor fotografii și a unei notificări guvernamentale distribuite pe scară largă pe rețelele sociale.

„Experții au stabilit că toți rezidenții din Nanxinyuan sunt supuși unei carantine centralizate începând cu miezul nopții de 21 mai, timp de șapte zile”, au declarat vineri autoritățile din districtul Chaoyang

Ne puteți urmări și pe Google News

„Vă rugăm să cooperaţi sau vă veţi confrunta cu consecinţe legale”

Fotografiile de pe reţelele de socializare au arătat sute de oameni stând la coadă cu bagajele în întuneric pentru a se urca în autocare în afara reşedinţei.

Residents of Nanxinyuan compound in SE Beijing were told to pack essential belongings and cooperate, otherwise they would "bear all the corresponding legal consequences". Weibo photos show residents queueing with luggage to board coaches, w/ one describing it as a "wartime scene" pic.twitter.com/KIo5E1KLXR

— Laurie Chen (@lauriechenwords) May 21, 2022

Luna trecută, mii de rezidenți negativi din Shanghai au fost transportați cu autobuzul către centre de carantină improvizate la sute de kilometri distanță, în timp ce metropola de 25 de milioane și-a dublat eforturile de a limita răspândirea virusului.

Unii dintre noi au fost închişi timp de 28 de zile din 23 aprilie şi toţi am fost testaţi negativ de atunci. Mulţi dintre vecinii mei sunt în vârstă sau au copii mici. Locuitorilor li s-a cerut să-şi împacheteze hainele şi articolele esenţiale şi li s-a spus că casele lor vor fi dezinfectate, potrivit discuţiilor de pe Weibo.

China urmează o politică draconică „zero Covid”

Asta înseamnă închiderea graniţelor, teste masive, izolarea de oraşe întregi şi carantine forţate pentru cazurile de contact. Beijingul se confruntă cu cel mai mare focar de contaminare de la începutul pandemiei.

Varianta Omicron a infectat peste 1.300 de persoane de la sfârşitul lunii aprilie, ceea ce a dus la închiderea pe perioadă nedeterminată a restaurantelor, şcolilor şi obiectivelor turistice.

Luna trecută, mii de locuitori din Shanghai au fost trimişi în centre de carantină improvizate, aflate la sute de kilometri distanţă, în timp ce metropola cu 25 de milioane de oameni se lupta cu un focar, informează thaipbsworld.com.