Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini apocaliptice cu o tornadă puternică ce a lovit orașul Kiel. Totul a zburat în jur, orașul este praf. VIDEO
Imagini apocaliptice cu o tornadă puternică ce a lovit orașul Kiel. Totul a zburat în jur, orașul este praf. VIDEO

Imagini apocaliptice cu o tornadă puternică ce a lovit orașul Kiel. Totul a zburat în jur, orașul este praf. VIDEO

Şapte persoane au fost rănite după ce o tornadă a trecut peste oraşul Kiel din nordul Germaniei, au anunţat autorităţile joi dimineaţă. O tornadă a rănit mai multe persoane în mijlocul orașului german.
Aşa ceva este absolut imposibil de prognozat, a declarat meteorologul Sebastian Wache pentru DPA, adăugând că tornada s-a format la periferia oraşului Kiel.
Oamenii sunt aruncați pur şi simplu în aer, totul a zburat în jur, iar potrivit poliției, mai multe persoane au fost rănite în tornada din oraşul Kiel miercuri seară. Potrivit pompierilor, patru persoane au fost rănite grav în jurul orei 18:00. Trei au suferit răni moderate şi mai multe persoane au fost rănite ușor.

Potrivit pompierilor, patru persoane au fost rănite grav, în timp ce alte trei trei au suferit răni moderate. Unele dintre persoanele rănite au fost lovite în zona capului de obiecte luate de vânt.

Acoperişuri au fost smulse de pe case, iar ţigle s-au desprins din cauza vântului, au precizat pompierii

Mai multe imagini video surprinse în timpul incidentului au fost distribuite pe internet.

Preşedintele unui club de canotaj din Kiel – First Kiel Rowing Club -, Bernd Klose, a declarat că situaţia este tristă, povestind că un copac a fost doborât de vânt, iar mai multe pubele au fost răsturnate.

O mulţime de obiecte zburau în jur, a relatat un angajat al unui restaurant din apropiere, adăugând că evenimentul a afectat emoţional pe toată lumea.

Până la 60 de tornade în Germania pe an

La mijlocul lunii august, o tornadă a provocat daune grave în Frisia de Est. Cabluri rupte, vehicule răsturnate și nenumărate fragmente de acoperișuri și garduri au fost măturate de forța cu care tornada a lovit comunitatea Großheide. Potrivit pompierilor, nimeni nu a fost rănit în acel moment. Potrivit experților, o medie între 20 și 60 de tornade sunt detectate în Germania în fiecare an.

Tornadele sunt cicloni. Ele apar atunci când există diferențe mari de temperatură și apar adesea în Europa Centrală împreună cu furtuni. Un tub de nor ca un trunchi se extinde de la norul tunetei până la pământ şi distruge totul în cale, relatează stern.de.