Imagini apocaliptice cu foametea care pune stăpânire pe omenire. Oase de animale, hrana pentru familii. FOTO

Imagini apocaliptice cu foametea care pune stăpânire pe omenire. Oase de animale, hrana pentru familii. FOTO

Fotografii sfâșietoare ale oamenilor care scotocesc prin grămada de carcase de animale pentru hrană au scos la iveală foametea care a afectat cea mai populată națiune din America Latină, unde milioane de oameni au fost aruncați în lipsuri de pandemia coronavirusului și de inflația crescândă.

Imaginile, realizate săptămâna trecută la Rio de fotoreporterul premiat Domingos Peixoto, arată oameni căutând resturi în spatele unui camion care transporta organe și oase la o fabrică care produce hrană pentru animale şi săpun.

Mai multe fotografii sfâșietoare cu brazilieni care scotocesc într-o grămadă de carcase de animale, căutând hrană, au creat indignare pe reţelele de socializare din întreaga lume, imaginile devenind virale.

O femeie trece prin carcase de animale pentru a mânca în Rio de Janeiro.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Îmi vine să plâng”, a spus şoferul camionului reporterului Rafael Nascimento de Souza, care a realizat materialul împreună cu Peixoto pentru ziarul Rio Extra. „Înainte, oamenii veneau să ceară oase pentru câinii lor. Acum, ei cer oase pentru a face mâncare pentru familiile lor”, a adăugat şoferul.

Pozele care au fost publicate sub titlul „Brazilia 2021: durerea foametei” au stârnit furie pe social media

„Unii oameni mănâncă oase. Alții nu au ce mânca deloc”. Se estimează că 19 milioane de brazilieni au suferit de foame de la începutul pandemiei care a ucis 600.000 de oameni în ţară.

Mii de protestatari au mărşăluit sâmbătă pe străzile din Rio pentru a protesta față de criza socială și foametea pe care mulţi o pun pe seama preşedintelui Jair Bolsonaro, al cărui răspuns la pandemia de Covid a fost condamnat la nivel internaţional.

Un bărbat se hrănește prin carcase de animale pentru a mânca pe fondul unei crize a foamei în creștere în Brazilia, în urma pandemiei Covid-19.

„Situația este foarte dificilă. Unii oameni mănâncă oase. Alții nu au ce mânca deloc”, a spus un protestatar. „Este o rușine", a susținut o femeie de 53 de ani, care a ajuns să cerșească pe stradă pentru a-și hrăni cei opt nepoți cu banii pe care abia reușește să-i adune, echivalentul a 20 de lire.

În timpul unei audieri din Congres cu privire la catastrofa Covid din Brazilia, senatorul de stânga Humberto Costa a spus că fotografiile lui Peixoto descriu tragedia socială pe care oamenii o trăiesc sub conducerea Bolsonaro. „Șomajul crește. Inegalitatea crește. Sărăcia crește. Foamea s-a întors. Asta a făcut țării acest guvern”, a spus Costa.

„Fie mâncăm asta, fie murim de foame”

O o femeie în vârstă de 51 de ani, Denise da Silva, a spus că trebuie să-și hrănească cei cinci copii și cei 12 nepoți: A trecut atât de mult timp de când am văzut un pic de carne, de înainte de pandemie ...a spus Silva.

brazilieni cauta printre carcase de carne

Chiar și după ce trei decenii a surprins problemele sociale din Rio, inclusiv cele legate de rețelele de droguri, Peixoto, în vârstă de 57 de ani, a spus că a fost șocat când a văzut oamenii căutând printre oasele de animale. „Nu am dormit două zile, încercând să mă liniștesc”, a spus fotograful.

Peixoto a spus că a fost marcat de imaginea unui bărbat care zambea când a văzut sosind camionul: „Arăta atât de fericit pentru că știa că asta înseamnă mâncare pentru încă o zi pe masă. Nu am făcut poza. A fost una dintre acele imagini pe care le vezi cu ochii și le stochezi în inimă”.

Reporterul De Souza a povestit că a îndemnat o femeie să nu consume carne aruncată, dar ea i-a răspuns: „Tinere, fie mâncăm asta, fie murim de foame”. „Asta este realitatea. Dacă nici asta nu te supără, dacă nu te mișcă, atunci nu știu ce o poate face”, a spus jurnalistul de 30 de ani.

Se estimează că 19 milioane de brazilieni au suferit de foame de la începutul focarului Covid care a ucis 600.000 de oameni. În altă parte a regiunii suferința este și mai intensă. Săptămâna trecută, o universitate venezueleană de top a declarat că aproape 77% dintre cetățenii de acolo trăiau în sărăcie extremă, scrie theindependent.