Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini apocaliptice cu acoperișuri spulberate, copaci rupți, maşini zdrobite şi drumuri blocate. Un ciclon fioros face ravagii. FOTO
Imagini apocaliptice cu acoperișuri spulberate, copaci rupți, maşini zdrobite şi drumuri blocate. Un ciclon fioros face ravagii. FOTO

Imagini apocaliptice cu acoperișuri spulberate, copaci rupți, maşini zdrobite şi drumuri blocate. Un ciclon fioros face ravagii. FOTO

Meteorologii au emis un avertisment urgent de „pericol pentru viață” deoarece un ciclon extrem de puternic a venit cu ninsori abundente, vânt puternic şi ger. Mai multe zone din Marea Britanie au fost deja acoperite cu un strat consistent de zăpadă.

Furtuna Barra a venit cu ninsori abundente și un avertisment urgent din partea meteorologilor de „pericol pentru viață” în timp ce s-a așternut deja un strat gros de zăpadă spulberată de vânturi sălbatice.

O combinație haotică de furtuni puternice, ploi abundente și zăpadă are loc în Marea Britanie, în timp ce furtuna Barra loveşte puternic iar temperaturile scad vertiginos.

Un copac uriaș s-a prăbușit pe casa unui cuplu din Rossendale, Lancs, după vânturi de 80 mph

Aproape toată țara este acoperită de avertismente de cod galben de vreme  pentru zăpadă, gheață și vânt.

Meteorologii au avertizat să se aștepte la întreruperi de călătorii, și un pericol pentru viața oamenilor, deoarece un amestec de furtună cu ploi abundente şi inundații cu vânturi puternice vor avea loc mai târziu.

Valuri feroce în Teignmouth, Devon în această dimineață

The Met a anunţat că furtuna Barra sosește rapid din vest

A doua furtună a sezonului va aduce vânturi puternice care „se vor răspândi spre interior și vor ajunge în zonele de est după-amiaza și seara aceasta”.  Meteorologul șef de la Met Office, Frank Saunders, a spus ploaie se va transforma astăzi în zăpadă în nordul Angliei și în Scoția.

Avertismente de cod galben de zăpadă și gheață au fost emise de la ora 11:00 până la miezul nopții. Vânturile feroce au provocat valuri care se prăbușeasc de-a lungul coastei (foto mai sus), în timp ce serviciile feroviare din sud-vest au fost anulate. Oficialii au emis, de asemenea, un avertisment localnicilor din Devon, după o cădere colosală de stâncă la Budleigh Salterton.

În Irlanda, școlilor li s-a spus să-și țină ușile închise, deoarece a fost dat un avertisment roșu rar pentru Cork, Kerry și Clare.

Furtuna Barra a adus deja inundații în județul Cork, Irlanda

Un alt meteorolog de la Met a adăugat: „Va fi foarte frig oriunde te-ai afla, cu vântul crescând în timpul zilei, în special în nord și est și, ca urmare, atunci când ploaia sosește în nord se va transforma în zăpadă. Acest lucru, desigur, însoțit de vânturi puternice va duce la viscol, așa că unele condiții sunt cu adevărat perfide pentru nordul Angliei, centrul și sudul Scoției în a doua jumătate a zilei de marți ar putea afecta pe alocuri drumurile mai înalte, cum ar fi M74 și M8”.

Alte avertismente meteo rămân în vigoare pentru ploaie și vânt pe tot parcursul zilei de miercuri

Cele mai puternice rafale de vânt vor lovi sud-vestul, Țara Galilor și Scoția. Meteorologul Marco Petagna a spus: „Pare un sistem meteorologic urât, cu presiunea scăzută care se adâncește rapid. Va fi  vânt puternic”. Un cuplu a murit marți dimineață, când un eucalipt uriaș s-a prăbușit pe acoperișul casei lor din Rossendale, Lancs, în această dimineață (foto). Iar un biciclist adolescent a fost prins și strivit sub un camion care se afla pe drumurile înghețate din Yorkshire. Poliția a spus că tânărul a fost prins sub camion și a suferit „răni grave la partea inferioară a corpului”.

Dalwhinnie din Scoția a devenit albă ieri

În prezent, există 36 de alerte de inundații, deoarece se așteaptă și ploi abundente în țară. Agenția de Mediu a declarat: „Inundațiile sunt posibile marți și miercuri din cauza ploilor abundente și a vântului puternic.

Mii de case sunt încă fără curent după ce mai multe zone din Scoția și nordul Angliei au fost lovite de furtuna Arwen

Cei afectați vor fi reconectați „cel târziu până astăzi”, a spus premierul Boris Johnson. La începutul săptămânii trecute, Downing Street a declarat că proprietățile afectate de întreruperile de curent cauzate de furtuna Arwen ar fi trebuit să fie restabilită „până la sfârșitul săptămânii”, dar peste 1.000 au rămas şi astăzi fără curent electric.

Ministrul Energiei, Greg Hands, a declarat că este „complet inacceptabil” ca aproximativ 1.600 de gospodării să rămână fără curent electric. Se preconizează că mai multe zone vor fi afectate, pe măsură ce vremea mai rea va apărea de joi, relatează thesun.