Evenimentul Zilei > Social > Imaginea care îți rupe sufletul. Un cadru medical epuizat, cuibărit într-o cutie de carton. FOTO
Imaginea care îți rupe sufletul. Un cadru medical epuizat, cuibărit într-o cutie de carton. FOTO

Imaginea care îți rupe sufletul. Un cadru medical epuizat, cuibărit într-o cutie de carton. FOTO

Imaginea de la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon“ din București cu un cadru medical epuizat şi cuibărit într-o o cutie de carton a devenit virală pe social media.

De departe este imaginea zilei, care nu are cum să treacă pe lângă noi ținând cont de situația tragică din spitalele românești şi cât de încercați sunt medicii. Acesta este una poate din miile momente de epuizarea cadrelor medicale din România. În imagine vedem o asistentă de la Spitalul Pantelimon se odihnește pentru câteva momente băgaţă pur şi simplu într-o cutie de carton.

O asistentă de la Spitalul Sf. Pantelimon din București a fost fotografiată în acest weekend în timp ce se odihnea un pic folosindu-se de o cutie de carton pe post de pat. Imaginea a fost publicată de site-ul Ro Vaccinare.

Toate paturile, scaunele și mesele sunt ocupate de pacienți în stare gravă

Mesajul impresionat: ”Epuizare…O asistentă medicală de la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon“ se odihnește preț de câteva momente, între mult prea multele cazuri grave din UPU.
Din păcate, toate paturile, scaunele și mesele sunt ocupate de pacienți în stare gravă.
Și? Urgențele continuă să vină!
Sperăm ca mesajul să ajungă la toți cei care încă mai stau pe gânduri.
Vă rugăm: mergeți la vaccinare. Este cea mai la îndemână soluție de protecție împotriva COVID-19”.
Imaginea este de la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Pantelimon“ din București.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

Președintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, a anunțat că Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România pentru a înțelege de ce o țară cu acces la toate vaccinurile anti-Covid are o rată atât de scăzută de imunizare.

„Suntem într-o situație dramatică. Cum am ajuns aici? Prin nevaccinare, prin lipsa de încredere în mesajul nostru, al medicilor. Țara noastră a ajuns un exemplu negativ la nivel internațional. Organizația Mondială a Sănătății trimite o delegație în România să înțeleagă ce se întâmplă, de ce într-o țară cu acces la toate vaccinurile posibile avem o rată de vaccinare așa scăzută. Consecința directă o vedem noi în spitale: sunt supraaglomerate cu infecții COVID, nu mai putem face față cazurilor noi, avem un număr enorm de mare de decese evitabile. Subliniez acest lucru, decese evitabile, pacienți care au murit și nu trebuia să moară. Resursa umană, corpul medical, este sub o presiune uriașă, suntem obosiți, suntem copleșiți, tratăm pacienți în corturi și containere. Trebuie să recunoaștem, să ne asumăm că avem resurse limitate”, a declarat Daniel Coriu la Digi24.