Evenimentul Zilei > International > O nouă imagine prin satelit dezvăluie construcţia unui „pod de forţă” între Siria și Irak. Foto în articol
O nouă imagine prin satelit dezvăluie construcţia unui „pod de forţă”  între Siria și Irak. Foto în articol

O nouă imagine prin satelit dezvăluie construcţia unui „pod de forţă” între Siria și Irak. Foto în articol

Compania israeliană Image Satellite International a lansat o nouă imagine prin satelit care arată construcția unui pod de forță între Siria și Irak.

Imaginea prin satelit dezvăluie o nouă punte terestră ce leagă drumul internațional de la Teheran la Beirut

Pe baza imaginii, construcția are loc între orașul de graniță sirian Albukamal și orașul de frontieră irakian al-Qa'im. Această frontieră este controlată de Al-Hashd Sha'abi (Unități de mobilizare populară) de pe partea irakiană și armata Arabă Siriană (ASA) și Corpul Gardienilor Revoluției Islamice (IRGC) pe partea siriană.

Aşadar, un nou pod care stabilește o autostradă internațională de la Teheran la Beirut este în prezent în construcție, așa cum reiese din imaginile prin satelit care tocmai au fost lansate  în mediul online:

După cum a raportat luna trecuta Al-Masdar, Iranul se pregătește să lege Teheranul de Marea Mediterană printr-o autostradă și o cale ferată internațională. Această autostradă și cale ferată vor presupune legătura dintre Teheran și capitala libaneză Beirut.

Pentru Israel și Statele Unite, capacitatea Iranului de a transporta petrol, provizii și arme către Siria și Liban va fi o problemă majoră. Israelul a vizat deja mai multe convoaie de arme iraniene în Siria în ultimii cinci ani. După deschiderea autostrăzii internaționale, Iranul va putea ocoli sancțiunile impuse țării lor și Siriei, notează almasdarnews.

 

Redeschiderea acestei autostrăzi este incredibil de importantă pentru guvernul sirian, deoarece sancțiunile occidentale au împiedicat transporturile petroliere străine să ajungă în orașele portuare. Transporturile petroliere, care sunt în mare parte iraniene, au fost o raritate, deoarece administrația Trump și-a intensificat blocada în estul Mediteranei.