Detalii BOMBĂ din dosarul Revoluției. Iliescu, acuzat de TRĂDARE și CRIME împotriva umanității. Și-a dorit INTRAREA armatei ruse în România

Detalii BOMBĂ din dosarul Revoluției. Iliescu, acuzat de TRĂDARE și CRIME împotriva umanității. Și-a dorit INTRAREA armatei ruse în România

Acuzații fără precedent în istoria României. Dosarul Revoluției a fost trimis în instanță, iar procurorii militari îi acuză, oficial, pe Ion Iliescu, Silviu Brucan, Gelu Voican Voiculescu și generalul Nicolae Militaru de trădare.

Conform rechizitoriului, aceștia au solicitat în 1989 intervenția militară din partea URSS. Cu toate acestea, faptele s-au prescris, notează g4media.ro

Faptele care nu s-au prescris sunt, însă, crimele împotriva umanității. De această acuzație sunt vizați Iliescu și Gelu Voican Voiculescu.

Conform surselor menționate, procurorii mai susțin că gruparea Iliescu s-a constituit după 1968 ca „o grupare dizidentă care a avut drept scop înlăturarea fostului preşedinte Ceauşescu Nicolae”, însă nu s-a dorit și ruperea de URSS., procurorii precizând că Iliescu și-a dorit „menţinerea României în sfera de influenţă a URSS”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sefului statului major al armatei, generalul Ștefan Gușă, și seful statului major al trupelor de grăniceri, colonelul Petre Geantă, s-au opus solicitării. Ulterior au fost retrogradați și trimiși în unități militare din afara Bucureștiului.

Anunțul privind solicitarea intervenției militare a URSS a fost făcut în dimineața zilei de 23 decembrie, la ora 10:30, la TVR. Procurorii susțin că, dat fiind că TVR era sub control militar, iar armata era sub controlul grupării conduse de Ion Iliescu, membrii acestei grupări sunt cei care au luat decizia de a chema trupele sovietice, masate la graniț de est a României.

”La fel de clar este şi faptul că prezenţa trupelor sovietice pe graniţa de Est, nu a fost o întâmplare, ca urmare a unui anunţ întămplător al TVR. Este mai presus de orice dubiu faptul că această prezenţă a fost posibilă pentru că a existat în prealabil o solicitare în acest sens, venită de la vârful puterii politico-militare a României. Totuşi, a lipsit acordul din partea persoanei abilitate – generalul (…) (Ștefan Gușă – n.red.)”, arată procurorii în rechizitoriu.

Procurorii mai arată că, ulterior Revoluției, toți cei din rețeaua Iliescu au negat constant faptul că ar fi chemat trupele sovietice și au încercat să-și ascundă filosovietismul, dar și colaborarea cu serviciile secrete ale URSS