Editura Evenimentul si Capital

Generalul Dumitru Iliescu: „Au vrut să-l termine definitiv pe Adrian Năstase pentru că se putea reabilita şi întoarce în politică”

Autor: | | 0 Comentarii | 8154 Vizualizari

Dezvăluirile făcute de Elena Udrea în direct la B1 Tv, în care vorbea despre întâlnirea de taină dintre George Maior şi Năstase înainte de momentul arestării acestuia din urmă, dar şi despre bileţelele lui Coldea şi presiunile făcute de acesta asupra judecătorilor pentru a da undă verde arestărilor din mai multe dosare au fost susţinute în totalitate de generalul Dumitru Iliescu în intervenţia telefonică pe care a avut-o în emisiune. „Nu am nici un interes să îi iau apărarea doamnei Udrea, mai ales că nu întotdeauna ne-am situat de aceeaşi parte a baricadei. Mai ales că sunt pus în situaţia de a confirma cele spuse de doamna Udrea în această seară referitor la Năstase şi la modul în care se intervenea în justiţie de către SRI, mai exact de către Coldea”, şi-a început discursul telefonic generalul care a adăugat că toate aceste aspecte le-a prezentat primei comisii a Parlamentului care a cercetat modul în care s-au derulat alegerile din 2009.

„M-am întâlnit cu Năstase la sediul Fundaţiei Nicolae Titulescu să discutăm despre faptul că judecătorii sunt presaţi să dispună arestarea lui”

Despre întâlnirea la care a făcut referire Elena Udrea, în emisiunea moderată de Silviu Mănăstire la B1TV, dintre Adrian Năstase şi Liviu Maior, generalul a afirmat că aceasta a avut într-adevăr loc, scopul fiind avertizarea lui Năstase cu privire la faptul că se fac presiuni asupra judecătorilor în cazul condamnării şi arestării sale. „Am avut o întâlnire cu domnul Năstase la sediul fundaţiei Nicolae Titulescu în care am discutat despre aceste aspecte în sensul că aveam şi eu informaţii că se crează presiuni asupra judecătorilor de la Instanţa Supremă pentru a se da o hotărâre contrar voineţei lor. Domnul Năstase mi-a confirmat că ştie şi Domnia Sa”.

Coldea opera cu bileţele şi în cazul judecătorilor Curţii constituţionale

Generalul Dumitru Iliescu a continuat seria dezvăluirilor, punctând faptul că aflase de modul în care opera Coldea şi de inteniile acestuia din urmă. „Au încercat să-mi reproşeze pe reţelele de socializare că nu am spus acest lucru atunci când s-au petrecut. Nu este adevărat. Eu am început să spun aceste lucruri din 2006. Prima oară când domnul Maior a venit la mine. Nu a fost singur - a fost şi un adjunct al lui pe atunci în funcţie, domnul general Ion Marin. I-am prezentat ce încearcă să facă domnul Coldea pentru că aveam informaţii foarte clare despre acest lucru”, a mai spus generalul Iliescu.

Întrebat de jurnaliştii aflaţi în platou dacă avea cunosştinţă despre întâlnirea dintre Năstase şi Maior, genaralul a ţinut să precizeze: „Faptul că domnul Coldea opera cu bileţele nu este nici o surpriză. Domnul Coldea opera cu bileţele şi cu judecătorii Curţii Instituţionale. Aflasem de această întâlnire între George Maior şi Năstase dar nu mi se relatase exact ce anume se discutase în amănunt. Aflasem doar că Maior se dusese acolo pentru această chestiune că se fac presiuni asupra judecătorilor de la Curtea Constituţională. Iar eu aveam informaţii că Domnul Coldea făcea aceste presiuni asupra judecătorilor în cazul lui Năstase”, a punctat generalul.

Am ştiut de ce i se va întâmpla lui Ponta cu trei luni înainte

El a mai adăugat că „acţiunea domnului Coldea a continuat după aceea. Inclusiv cu domnul Greblă, cu domnul prim ministru Ponta. Vrea să vă spun că am aflat ce i se pregăteşte lui Ponta cu trei luni înainte de a se declanşa acţiunile. Şi am adus acest aspect la cunoştinţa unei structuri cu competenţe în domeniul siguranţei naţionale. Am spus în nota respectivă ce se pregăteşte, cui i se pregăteşte, cine va fi luat, cum va fi luat”.

Chestionat în legătură cu structura pe care a informat-o apropos de aspectele pe care le aflase, generalul a mărturisit că nu era vorba de SRI. „Păi, cum să fac la SRI dacă ei organizau aşa ceva? Nu aveam cum să le trimit asemenea informaţii lor. Am trimis la Direcţia Generală de Informare a Armatei. Nu aveam în altă parte unde să trimit. Aş fi trimis la Ministerul de Interne că şi miniştrii de interne au fost vizaţi de acţiunile lui Coldea. Numai că ei deja preluaseră controlul asupra acestei instituţii la Ministerul de Interne”.

Din trei judecători, a rămas doar Greblă

Soarta Elenei Udrea, DECISA! Veste de ULTIMA ORA, din Costa Rica

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI