Evenimentul Zilei > Actualitate > Ilie Năstase, în culmea bucuriei. Vestea care i-a schimbat soarta. Nu mai depinde de soție
Ilie Năstase, în culmea bucuriei. Vestea care i-a schimbat soarta. Nu mai depinde de soție

Ilie Năstase, în culmea bucuriei. Vestea care i-a schimbat soarta. Nu mai depinde de soție

Ilie Năstase, în vârstă de 74 de ani, s-a declarat fericit după ce a reușit să reintre în posesia carnetului de șofer. Permisul i-a fost suspendat anterior pe o perioadă de trei ani de zile, după ce a fost prins de agenții rutieri conducând sub influența băuturilor alcoolice. 

Ilie Năstase și-a învățat lecția. După ce și-a recuperat permisul de conducere, jucătorul profesionist de tenis a promis că, atunci când va dori să consume băuturi alcoolice va solicita unei alte persoane să conducă autoturismul. Ilie Năstase a fost pus în situația de a plăti șoferi sau de a apela la ajutorul soției sale pentru a se deplasa cu mașina.

Ilie Năstase, în culmea bucuriei. „Mi-am luat permisul!”

„Sunt fericit! Mi-am luat permisul după trei ani! Acum pot să conduc. O să iau pe cineva când vreau să beau”, a declarat Ilie Năstase, la Kanal D. Sportivul retras din activitate a promis că nu va mai lua decizii nechibzuite din nou.

Ilie Năstase a fost surprins la volan, însă, chiar și cu permisul suspendat. S-a întâmplat pe 25 mai 2018, pe Şoseaua Nordului, zona Ambasada Chinei. Agenții Brigăzii Rutiere l-au oprit pentru un control de rutină, însă Ilie Năstase era beat, a refuzat să sufle în fiolă și a început să-i înjure pe polițiști, ulterior încercând să plece de la fața locului.

A condus și cu permis suspendat. „Mai am un permis. La Monaco”

Fostului jucător de tenis i s-a întocmit atunci un dosar penal pentru conducerea autoturismului sub influența băuturilor alcoolice și pentru refuz de recoltare de mostre biologice. I s-a reținut, de asemenea, și permisul de conducere.

„Întrucât a refuzat sa se supună testării pentru determinarea unei valori primare și a prezenței alcoolului în aerul expirat, acesta a fost condus pentru recoltarea de probe biologice la IML unde, in prezenta colegilor nostri, a dorit totusi sa se supuna unei astfel de testări, rezultatul fiind 0,55 mg/l in aerul expirat, valoare ce confera obligativitatea recoltarii probei de sange, aflându-ne în prezența unei infracțiuni la regimul rutier. (…) Persoana în cauză a fost supusa si unui test privind existenta consumului de substanțe stupefiante, rezultatul fiind negativ”, a spus șeful Brigăzii Rutiere la acea vreme.

Ilie Năstase a fost condamnat, pe 27 februarie 2019, la 9 luni și 10 zile de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Sectorului 1 și i-a fost suspendat carnetul de șofer pe o perioadă de trei ani.

Întrebat de jurnaliști de ce a condus în condițiile în care avea permisul suspendat, fostul lider ATP a răspuns: „Mai am un permis. La Monaco”.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: