Ilie Dumitrescu şi-a propus s-o "subordoneze" pe Liverpool

Ilie Dumitrescu şi-a propus s-o "subordoneze" pe Liverpool

"Roş-albaştrii" dispută astă-seară primul şi totodată cel mai greu meci din Grupa K, pe terenul celor de la Liverpool. Antrenorul Ilie Dumitrescu s-a umflat în pene înaintea jocului.

Steaua începe astă-seară a doua aventură consecutivă în grupele Ligii Europa, în deplasare contra celebrei echipe FC Liverpool. Meciul de pe stadionul "Anfield" este programat de la ora 22.05 şi va fi transmis în direct de Pro TV. Cealaltă partidă din Grupa K programată în această seară este Napoli - Utrecht.

Ultimele evenimente petrecute în Ghencea nu le dau speranţe suporterilor. Echipa vine după trei jocuri consecutive fără victorie, iar în lot este harababură, după sosirea "lotului Urziceni".

Chiar şi aşa, antrenorul Ilie Dumitrescu debordează de optimism şi susţine că "vom merge la Liverpool să ne subordonăm adversarul. Nu o să mă duc pe «Anfield » ca să aştept sau să blochez adversarul. Vrem un rezultat pozitiv".

Ne puteți urmări și pe Google News

Promisiunea pare o glumă proastă, mai ales că în ultimul meci, cu Unirea Urziceni, "roşalbaştrii" n-au reuşit să-i "subordoneze" pe copiii disponibilizaţi de la "satelit".

"Muzeul Becali, nu Beatles"

Ilie Dumitrescu i-a spus deja echipa de start patronului Gigi Becali. "Am venit în Anglia să câştigăm, deoarece aşa a zis Ilie că vrea să facă. Normal, Liverpool ar trebui să ne bată, dar eu merg pe mâna lui Ilie. În legătură cu echipa, am auzit că e o singură dilemă: Răduţ sau Bănel?", a spus patronul "roş-albaştrilor".

Nici Liverpool nu traversează o perioadă foarte bună. "Cormoranii", aflaţi în criză financiară, şi-au schimbat managerul în această vară, Rafa Benitez lăsându- i locul lui Roy Hodgson. Englezii n-au făcut nici transferuri spectaculoase. Mai mult, Hodgson i-ar putea odihni diseară pe Torres şi pe Gerrard, pentru că duminică e programat derby-ul cu Manchester United.

Gigi Becali a ţinut să se dea în stambă şi ieri, la plecarea spre Liverpool: "Nu mai pot eu de muzeul Beatles. Eu vizitez muzeul lui Becali din Pipera. Nu mă interesează pe mine muzee de oameni, ci muzeele lui Dumnezeu, adică biserici, catedrale, mănăstiri. Sunt sfinţi Beatles? Mai bine mă duc la un călugăr. Ce să văd acolo, nebunie?".

Liga Europa:

FC LIVERPOOL: F. Torres, M. Rodriguez, Gerrard, M. Jovanovici, Leiva, Poulsen, G. Johnson, Carragher, Skrtel, Konchesky, Reina. Antrenor: Roy Hodgson

STEAUA: Kapetanos, Cr. Tănase, B. Stancu, Răduţ, I. Apostol, Anghelov, Latovlevici, Geraldo, Abrudan, Emeghara, Tătăruşanu. Antrenor: Ilie Dumitrescu

Arbitru la centru: Cesar Muniz Fernandez (Spania) Stadion: "Anfield" - Liverpool

22.05 - PRO TV

FĂRĂ GOL PE "ANFIELD"

"Măldă": "Am uitat repede de emoţii"

Stadionul "Anfield" n-a fost foarte "primitor" cu echipele româneşti care au întâlnit de-a lungul vremii echipa "cormoranilor". Steaua, Dinamo (de două ori), Rapid şi Petrolul au mers degeaba pe terenul englezilor, deoarece n-au reuşit să înscrie niciun gol pe legendarul stadion.

Rapid, pregătită atunci de Anghel Iordănescu (acum, pe "Anfield" se va afla fiul acestuia, Edi, "secund" la Steaua), este singura echipă de la noi care a izbutit un egal (0-0), în turul întâi al Cupei UEFA, ediţia 2000-2001.

"Nea Puiu ne-a spus că ei au noroc că s-au născut acolo!"

Ex-rapidistul Marius Măldărăşanu a rememorat ieri senzaţia trăită pe "Anfield"."Meciul acela rămâne o a mintire foarte plăcută, chiar dacă nu ne-am calificat. Ştiam că sunt o echipă foarte puternică. Senzaţia trăită acolo a fost extraordinară. Numai când auzi imnul lor (n.r. - celebrul «You’ll never walk alone ») ţi se face pielea de găină. Dar noi am uitat repede de emoţii şi ne-am concentrat pe meci. Ţin minte că am avut şi două ocazii, eu şi Pancu. Nea Puiu ne-a spus că nu suntem mai prejos decât ei, doar că ei au avut norocul să se nască acolo, în Anglia", ni s-a destăinuit "Măldă".

"Ilie face foarte bine când spune că trebuie să-i subordoneze. Aşa îşi motivează echipa, nu ca alţi antrenori de la noi, care le spun jucătorilor: «Să nu luăm multe! », a mai spus "Măldă".