Bărbatul care l-a confruntat pe criminalul din Munchen a și filmat dialogul dintre cei doi. Bărbatul a povestit pentru Daily Mail că tânărul ar fi fost mort dacă el ar fi avut o armă cu el, și nu o sticlă de bere.

„Tot ce aveam era o sticlă de bere, pe care am aruncat-o în el. Dacă aveam o armă, l-aș fi împușcat direct în cap”, a declarat Salbey.

„Încă este valabil tot ceea ce i-am spus. Este un laș care a omorât oameni nevinovați pentru că avea probleme cu capul. Mă dezgustă”, a mai spus bărbatul.

Thomas Salbey, bărbatul care a avut curajul să vorbească cu criminalul din Munchen


Thomas Salbey a mai spus că inițial, a auzit rafalele de armă provocate de tânăr, când stătea și bea o bere pe balcon, după muncă.

„La început credeam că se trage cu un Kalashnikov. Dar după ce m-am uitat pe acoperișul parcării, l-am văzut cum alerga. Când și-a reîncărcat arma, am aruncat cu sticla de bere în el, dar cred ca nu a observat”, a povestit bărbatul respectiv.

Dar jurnaliștii spun că sticla care s-a spart l-a atras pe tânăr pe acoperișul centrului comercial, după ce a lăsat în urma sa, mai mulți morți și răniți.


Se pare că tânărul se informase cu mult timp înainte, despre astfel de atacuri violente. Unul dintre cei pe care i-a urma modelul a fost norvegianul extremist Anders Breivik, care a ucis aproape 80 de persoane, în data de 22 iulie 2011 (zi devenită neagră și pentru norvegieni).

MAI MULTE DESPRE LEGĂTURA DINTRE SONBOLY ȘI EXTREMIST, PUTEȚI CITI PE EVENIMENTUL ZILEI, AICI.


După ce a ajuns pe acoperiș, Salbey a început să vorbească cu tânărul. Enervat de ceea ce auzeam, a început să tragă și în bărbatul aflat în blocul respectiv, dar din fericire, niciun glonț nu l-a atins.

Polițiștii l-au căutat pe Sonboly, iar Thomas a sunat la numărul de urgență și le-a transmis că psihopatul se afla pe acoperișul clădirii.

Filmarea în care bărbatul vorbea cu criminalul respectiv a fost lansată pe internet, iar Thomas Salbey a devenit un fel de senzație, datorită lucrurilor spuse de el și a curajului pe care l-a avut în fața unui criminal cu arma în mână.