În 1972, părintele Marcello Pellegrino Ernetti (1925 – 1994) răspundea „da”, iar în „Domenica del Corriere” era publicată o fotografie despre care se s-a spus că îl reprezintă pe Hristos chiar pe Crucea răstignirii Lui.

Imaginea fusese luată, conform celor consemnate de ziar, cu ajutorul cronovizorului, aparatul inventat de Ernetti. Dar însuși Papa Pius al XII-lea ar fi cerut confiscarea mașinăriei ce ar fi devenit unul dintre cel mai bine păzite secrete de la Vatican, potrivit click.ro.

În prima duminică a lunii mai a anului 1972, săptămânalul italian ”Domenica del Corriere” publica un articol în care era anunţată existenţa cronovizorului. Un aparat aproape miraculos, cu ajutorul căruia se puteau vizualiza imagini ale unor evenimente petrecute cu mult timp în urmă. Pe scurt, istoria, trecutul, puteau fi filmate, văzute, dar şi auzite, ca şi când s-ar fi întâmplat sub ochii noştri, în timp real. Poate totul ar fi părut o glumă bună, dacă dezvăluirea nu venea de la inventatorul aparatului, părintele Marcello Pellegrino Ernetti, un respectat profesor de muzică, dar şi preot exorcist şi specialist în fizică cuantică.

Ernetti ar fi fost martorul Crucificării Mântuitorului. Iar ca dovadă, el a prezentat o imagine alb-negru, ce a fost publicată în ziarul italian, cu chipul lui Hristos, ”fotografiat” prin cronovizor chiar în acele dramatice momente de pe Golgota. Descoperirea, dar şi fotografia, au fost subiect de mari controverse, o perioadă, în lumea academică, dar şi teologică italiană. O altă imagine ce a stârnit mari pasiuni, dar și polemici, a fost cea în care se presupune că e „fotografiat” Hristos, mergând împreună cu alte două personaje, despre cea care se află în urma lui speculându-se că ar fi însăși Maria Magdalena.

Discuţiile despre aparat și imaginile c ear fi fost captate cu ajutorul acestuia s-au oprit însă brusc, la fel cum au început.Concluzia unor articole şi studii ulterioare, semnate de apărătorii existenței cronovizorului a fost că însuşi Papa Pius al XII-lea a cerut ca aparatul să fie predat Vaticanului, cronovizorul fiind clasificat, de atunci, printre cel mai bine păzite secrete ale Sfântului Scaun.

Te-ar putea interesa și: