Editura Evenimentul si Capital

iHamlet, experiența teatrală new media a adolescenților

iHamlet, o piesă pentru adolescenți
Autor: | | 0 Comentarii | 155 Vizualizari

iHamlet este realizat de Asociația Punctart. Este primul său proiect cultural dedicat adolescenților, o inițiativă independentă finanțată de Ministerul Culturii, prin Programul Acces, și ArCuB, prin programul de finanțări nerambursabile București, Orașul in-vizbil.

iHamlet este un spectacol de teatru hi-tech, o cercetare sociologică despre profilul spectatorului adolescent de teatru și o aplicație pentru smartphone integrată.

Ultimele două reprezentații cu acces gratuit se vor desfășura la Teatrul Excelsior, astăzi, ora 17:00 în cadrul EXCELSIOR TEEN-FEST, festivalul de teatru dedicat adolescenților, și pe 3 octombrie, ora 21:00, în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povești”.

Bazat pe un text nou, inspirat mai degrabă din personajul Hamlet decât de subiectul piesei lui William Shakespeare, echipa Punctart a creat o experiență teatrală ilustrată ca un eseu audiovizual despre inadaptare și refuzul de a se conforma realității, despre identitate și conștiință, dar și despre conflictul dintre generații. Iluzia și realitatea se îmbină într-un univers care sparge barierele timpului și ale spațiului, creând un timp al emoției. Limbajul scenic creat îmbină expresivitatea actorilor, textul, sunetul, proiecțiile video și noile tehnologii pentru a construi o experiență senzorială intensă: un Hamlet personal, un Hamlet al acestei generații, un Hamlet de azi.

Spectacolul de teatru iHamlet reflectă universul subiectiv al lui H, un adolescent aparent obișnuit, uimit și dezamăgit totodată de lumea din jur. Atunci când închide ochii, lumea lui se transformă într-o rețea fabuloasă de gânduri și imagini pe care le modelează la infinit, până într-o zi, când tot ceea ce părea sigur se scufundă sub o avalanșă de întrebări, iar H rămâne blocat în rețea încercând cu disperare să schimbe cursul evenimentelor.

iHamlet înseamnă: pe scenă: Catrinel Bejenariu, Gabi Costin, Vlad Logigan, Vlad Pavel; regia: Catinca Drăgănescu; dramaturgia: Elise Wilk; coregrafia și mișcarea scenică: Simona Deaconescu; scenografia și costumele: Bogdan Costea.

Vremea rea a facut RAVAGII! Metroul, INUNDAT! HAOS in tot orasul

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI