Evenimentul Zilei > Politica > Igor Dodon, mesaj surprinzător transmis după alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova
Igor Dodon, mesaj surprinzător transmis după alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova

Igor Dodon, mesaj surprinzător transmis după alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova

Igor Dodon, fost președinte, a vorbit, luni, despre rezultatele alegerilor ce au avut loc în Republica Moldova și i-a felicitat public pe câștigători.

Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), a transmis un mesaj, astăzi, atât Partidului Acţiune şi Solidaritate, cât şi Maiei Sandu pentru rezultatul obţinut la alegerile parlamentare anticipate ce au avut loc duminică.

Mesajul transmis de Igor Dodon după rezultatele de la alegeri

Fostul președinte a spus că rezultatul scrutinului de duminică este o normă firească a democraţiei. „Aceasta este democraţia. Când se schimbă cei care conduc ţara, când un partid trece în opoziţie, altul la guvernare. Noi percepem acest rezultat ca o normă firească a democraţiei. Nu vedem aici absolut nimic straniu. Oamenii şi-au dorit schimbarea, şi-au dorit această mare schimbare. Au obţinut-o. Eu vreau să îi felicit pe cei din PAS. Vreau să o felicit pe doamna preşedinte Maia Sandu cu rezultatul pe care l-a obţinut.

Începând cu ziua de astăzi au toată puterea în stat, şi Preşedinţia, şi Guvernul, şi Parlamentul, şi Curtea Constituţională. E un fel de stat captiv, dar din alt punct de vedere. De aceea, vreau să le urez sincere felicitări şi vreau să le urez succes”, a precizat fostul președinte al Republicii Moldova.

Noi cu toţii, cetăţenii care au votat au foarte mari aşteptări de la noua guvernare. Noi vom fi în opoziţie, o opoziţie bine pregătită, profesionistă, responsabilă şi o să urmărim foarte atent ca ei să îşi îndeplinească promisiunile electorale, şi cu pensiile, şi cu salariile, şi cu totul absolut.

„Noi vom sancţiona orice abuz şi orice înrăutăţire a calităţii vieţii”

Noi vom sancţiona orice abuz şi orice înrăutăţire a calităţii vieţii în Republica Moldova prin formele democratice care sunt. De opoziţie nu ne temem. Noi vom sta la paza integrităţii şi suveranităţii. Este un lucru foarte important. Dacă se va încerca să se depăşească anumite limite, noi vom reacţiona foarte prompt”, a mai declarat Igor Dodon.

PAS a obţinut 52,74% din voturi, în timp ce Blocul Electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor a înregistrat un scor de doar 27,22%. Cel de-al treilea partid care a acces în Parlament este Partidul Politic Şor, care a obţinut 5,75% din totalul voturilor valabil exprimate

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: