Evenimentul Zilei > Actualitate > Ieșitul la plimbare cu cățelul, sancționat cu amenzi usturătoare. Este pe cale să devină lege
Ieșitul la plimbare cu cățelul, sancționat cu amenzi usturătoare. Este pe cale să devină lege

Ieșitul la plimbare cu cățelul, sancționat cu amenzi usturătoare. Este pe cale să devină lege

Deţinerea de animale de companie, în curând interzisă şi sancţionată. Astfel, toți cei care vor să fie proprietarii unor necuvântătoare ar putea fi sancționați cu amenzi usturătoare.

Deţinerea de animale de companie va fi în curând interzisă şi chiar sancţionată în Iran, scrie dpa.

Potrivit unui proiect de lege pregătit de deputaţi conservatori, plimbatul câinilor va fi pedepsit cu o amendă usturătoare, iar vehiculele care transportă câini vor fi confiscate pentru trei luni, au consemnat media iraniene.

Mai mult, în scurt timp proprietarii de locuinţe nu-şi vor mai putea închiria apartamentele deţinătorilor de câini sau pisici.

În islam, a ţine un câine în casă este considerat „murdar”, dar clericii iranieni au preferat să abordeze o linie dură în privinţa tuturor animalelor de companie. Ei mai argumentează şi că plimbatul câinilor creează panică în rândul populaţiei.

Deţinerea de animale de companie va fi în curând interzisă în Iran. Proprietarii de animale vor ignora legea

Poliţia a încercat de mai multe ori să interzică complet deţinerea de câini, fără succes însă. Acum, o astfel de interdicţie este pe cale să devină lege.

Totuşi, observatorii sunt de părere că şi dacă va exista o lege în acest sens, ea va fi ignorată de proprietarii de câini şi pisici, la fel ca tentativele precedente de a impune această interdicţie.

În ultimii ani, numărul deţinătorilor de animale de companie a crescut considerabil în republica islamică, tot mai mulţi iranieni tineri luându-şi câini şi pisici ca animale de companie, mai ales pentru copiii lor.

În consecinţă, a crescut mult şi numărul clinicilor veterinare şi al pet-shop-urilor, mai ales în capitala Teheran, dar şi în alte oraşe mari.

Animalele de companie, cel mai bun „remediu” împotriva singurătății. Doi din zece români şi-au luat un animal de companie în timpul pandemiei

Doi din zece români şi-au luat un animal de companie în timpul pandemiei. 60% dintre români au un animal de companie, iar 20% spun că deţin animalele de companie de cel puţin doi ani, se arată într-un studiu Reveal Marketing Research.

Potrivit documentului citat, câinele este cel mai comun animal de companie deţinut la nivelul gospodăriilor din mediul urban şi rural, datele arătând că 73% dintre posesorii de animale de companie au câine, în vreme ce 57% au pisici. Topul celor mai populare animale de companie este completat de păsări papagali/canari (9%), peşti (7%), broască ţestoasă şi hamster/ cobai/ porcuşor de Guineea (3%).

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.