Evenimentul Zilei > International > Identitatea lui „Zodiac Killer” ar fi fost descoperită după 50 de ani de investigații. Cine este cel mai mare criminal în serie. FOTO
Identitatea lui „Zodiac Killer” ar fi fost descoperită după 50 de ani de investigații. Cine este cel mai mare criminal în serie. FOTO

Identitatea lui „Zodiac Killer” ar fi fost descoperită după 50 de ani de investigații. Cine este cel mai mare criminal în serie. FOTO

Un gup independent de investigații susține că a rezolvat misterul din spatele identității celebrului Ucigaș Zodiac, în timp ce autoritățile americane încă investighează cazul. Grup independent de anchetatori susțin că au rezolvat misterul din spatele crimelor în serie.

Agențiile de aplicare a legii din SUA au declarat că încă investighează cazul Ucigașului Zodiac (Zodiac Killer), după ce un grup independent de anchetatori a anunțat, miercuri, că a rezolvat misterul identității celui care a fost în spatele crimelor în serie de la finalul anilor 1960

Case Breakers – o echipă formată din 40 de foști anchetatori din agenții ale statului – spune că l-a identificat pe criminalul în serie folosind noi dovezi fizice și criminalistice și informații de la martori oculari, potrivit unui comunicat de presă.

Zodiac Killer este considerat a fi responsabil pentru cel puțin cinci crime din California de Nord , între 1968 și 1969

Identitatea bărbatului cunoscut sub numele de „Zodiac Killer” a fost dezvăluită și se mai spune că el ar fi murit în 2018. CNN a încercat să contacteze membrii familiei persoanei numite, însă nu a avut succes.

Zodiac Killer

Departamentul de Poliție din San Francisco (SFPD) a confirmat pentru CNN că dosarul „Zodiac Killer” este încă deschis. FBI, care, de-a lungul anilor, a sprijinit forțele de ordine locale în cadrul anchetei, a precizat pentru CNN: „Cazul Zodiac Killer rămâne deschis. Nu avem informații noi pe care să le facem publice în acest moment”.

Case Breakers mai arată în comunicat că „Zodiac Killer” a ucis-o și pe Cheri Jo Bates, în 1966, în Riverside, California

În timp ce Departamentul de Poliție din Riverside (RPD) nu a făcut niciun comentariu despre dezvăluirile Case Breakers, ofițerul de informații publice al RPD, Ryan Railsback, a afirmat că „Zodiac Killer” nu este, cu siguranță, cel care a ucis-o pe Bates. Acesta a mai spus că singura legătură a lui „Zodiac Killer” cu această crimă a fost o scrisoare scrisă de mână, trimisă prin poștă, în care acesta spune că este responsabil.

„Zodiac Killer” devenit celebru scriind scrisori către poliție și presa locală până în 1974, uneori codate, lăudându-se cu crimele sale. Bucăți de îmbrăcăminte pline de sânge au fost incluse în scrisorile sale. El susținea că a ucis până la 37 de persoane.

„Zodiac Killer” a devenit unul dintre cei mai cunoscuți criminali în serie din istorie, datorită misterioaselor scrisori codate în care el ar fi oferit indicii despre crime și identitatea lui. Mai mult, „Zodiac Killer” a devenit sursă de inspirații pentru regizori de filme, scriitori și creatori de jocuri video.

Mesajul criptat trimis de „Zodiac Killer”, descifrat după 50 de ani

Zodiac Killer, care nu a fost niciodată prins, a câștigat notorietate scriind scrisori către poliție și mass-media locale lăudându-se cu crimele sale, susținând că a ucis până la 37 de persoane.  El a scris și câteva scrisori codate și a inclus bucăți sângeroase de îmbrăcăminte pentru a le folosi ca dovadă a faptelor.

Supranumit „cifrul 340”, mesajul a fost dezlegat de trei persoane – David Oranchak, un dezvoltator de software în Virginia, Jarl Van Eycke, un programator belgian, și Sam Blake, un matematician australian, mai scrie CNN.

Spargerea cifrului a dezvăluit următorul mesaj, trimis cu majuscule și fără semne de punctuație:

„Sper că te distrezi mult încercând să mă prinzi. Nu am fost eu în emisiunea TV, ceea ce spune ceva despre mine. Nu mă tem de camera de gazare, deoarece mă va trimite la paradic (în loc de paradis, n.r.) cu atât mai repede. Pentru că acum am destui sclavi să lucreze pentru mine, pe când ceilalți nu au nimic când ajung în paradic, așa că se tem de moarte. Nu mă tem pentru că știu că noua mea viață va fi una ușoară în moartea din paradic”.

Se referă la emisiunea „The Jim Dunbar Show”, un talk show de televiziune din Bay Area. Cifrul a fost trimis la două săptămâni după ce o persoană care pretindea că este „Zodiac Kller” a fost chemată la emisiune.

„A fost incredibil. A fost un mare șoc, nu am crezut niciodată că vom găsi ceva pentru că mă obișnuisem cu eșecul”, a spus Oranchak, care lucra la decriptarea mesajelor criminalului din 2006.

„Când am început, mă entuziasmam când vedeam apărând câteva cuvinte – erau ca niște fantome. M-am obișnuit cu asta. A fost o încercare la noroc, nici măcar nu știam cu adevărat dacă a existat un mesaj,” a spus el. Cei trei au mers la FBI cu mesajul decriptat și și-au dezvăluit progresul doar când FBI nu le-a confirmat rezultatul.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: